Любимият съдия на Рафаел Надал оглавява списъка с назначенията за

...
Любимият съдия на Рафаел Надал оглавява списъка с назначенията за
Коментари Харесай

`Любимец` на Надал оглавява съдийския списък за Sofia Open

 Матю Ебдън – юристът, който избра тениса пред правото
" Любимият " арбитър на Рафаел Надал оглавява листата с назначенията за Sofia Open. Карлос Бернардес, с който испанецът е в открита война от от 2015 година, ще бъде част от шампионата за четвърта поредна година.

Притежателят на Златна значка (най-високият вероятен клас в съдийството) реферира всеки един от досегашните финали на конкуренцията.

Скандалът сред Бернардес и Надал датира от шампионата в Рио през 2015. 17-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем упрекна бразилеца в липса на почитание и предумишлено неприятно отношение и разгласи, че не е редно той да е арбитър на стола на негов мач.

Отново в Рио през 2016 година по време на финала за бронзовия орден на олимпийския тенис шампионат абсурдът сред двамата се разгоря с цялостна мощ. Надал упрекна Бернардес, че е разрешил противникът му Кеи Нишикори да вземе душ преди началото на третия съдбоносен сет. В чудовищната горещина испанецът загуби мача и остана отвън почетната стълбичка на сингъл.

Последният (засега) епизод във войната се разигра на миналогодишния Уимбълдън. Надал бе предизвестен за закъснение на играта още по време на загрявката преди мача от втория кръг с Михаил Кукушкин. Последва ново предизвестие след края на втория сет, само че това не попречи на Рафа да завоюва мача чисто.

Освен Бернардес още двама съдии със Златна значка ще реферират на Sofia Open 2019. Французойката Орели Турт ще стане първата жена с сходна задача в историята на шампионата в София. Адел Нур (Ег) е третият топарбитър, който ще дойде в столицата.

Канадецът Мохамед Фитуси добавя листата със съдиите на стол, а новозеландецът Блаже Трифуновски ще дава отговор за система " ястребово око ", която ще е в приложимост трета поредна година.

Sofia Open 2019 ще се организира от 3 до 10 февруари в зала " Арена Армеец ". Списъкът на участниците се оглавява от трикратния победител в шампионати от Големия шлем Стан Вавринка. В София ще играят още звездите на бъдещето Карен Хачанов, Данил Медведев и Стефанос Циципас, намиращият се в Топ 20 на международната класация Николоз Басилашвили, ветераните Фернандо Вердаско и Гаел Монфис, както и първенците от 2016 година (Роберто Баутиста Агут) и 2018 година (Мирза Башич).

Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР