Любимата царевица, която хапваме с мерак през лятото и която

...
Любимата царевица, която хапваме с мерак през лятото и която
Коментари Харесай

Важни факти за царевицата, които може би не знаете

Любимата царевица, която хапваме с копнеж през лятото и която стои зад всеки ъгъл - царевица на пара, царевица на кочан, царевица като добавка към разнообразни салати и така нататък Може да я добавяте и към най-различни ястия.

Тя е зарзават, който участва в менюто на мнозина, само че истината е, че не спада към изключително здравословните и потребните за здравето храни. Като всяко нещо и тя има своите позитивни качества и дефекти.

Ползи от потреблението на царевица

1. Подобрява храносмилането

Фибрите, съдържащи се в зеленчука, усъвършенстват процеса на храносмилане. Освен това веществата, намиращи се в състава на царевицата, защищават от редица болести, включително и сърдечни. Ако изпитвате нетърпимост към глутен, това е идеална храна за вас.

2. Тя е скъп източник на минерали и витамини

 Важни обстоятелства за царевицата, които може би не знаете

Част от значимите за организма детайли в състава на царевицата са витамин В, С и магнезий. Последните са значими за подсилване на имунната система, забавя процеса на стареене, подтиква възобновяване на клетките и се грижи за енергийния баланс в организма.

3. Царевица за положително зрение

Заради наличието си на избрани субстанции царевицата подкрепя положителното зрение, а полезността ѝ се равнява на тази на зелето и морковите. Ето за какво, в случай че работата ви е обвързвана с дълготрайно стоене на компютър, да вземем за пример, хапвайте повече царевица.

Недостатъци от потреблението на царевица

1. Съдейства за покачването на килограми

Както казахме, царевицата не е измежду най-диетичните и потребни храни, въпреки да е доста вкусна. Тя е зарзават, съдържащ скорбяла, а съгласно изследвания такива храни усилват шанса за повишаване на тежестта.

2. Би могла да провокира повишение на кръвната захар в организма

 Важни обстоятелства за царевицата, които може би не знаете

Заради високия гликемичен показател. Заради това царевицата е непрепоръчителна за диабетици.

Казано на малко, консумирайте обичаната си царевица в умерени количества. Тя има както изгоди, по този начин и дефекти, само че и доста останали артикули също са на този принцип. Все отново, значимото е да не прекалявате и да внесете колкото се може повече здравословни артикули във вашето всекидневно меню.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР