Любимата на куп поколения поп звезда Ваня Костова почина на

...
Любимата на куп поколения поп звезда Ваня Костова почина на
Коментари Харесай

Почина певицата Ваня Костова

Любимата на куп генерации поп звезда Ваня Костова умря на 64 години, заяви Нова тв, базирайки се на свои източници.  Към момента повода за кончината не се показва, прецизира малкия екран. 

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 година в Димитровград. Тя прекарва детството си в Родопите, приключва британската гимназия в Бургас, където родителите й се откриват в края на 60-те. Бунтарка, още като ученичка е изключена два пъти, тъй като пее в нощните стратегии на увеселителните заведения в Бургас и Слънчев бряг. 

След като приключва Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на Георги Кордов, стартира професионалната си активност в  " Тоника Сухопътни войски " през 1980, като отличните и вокални благоприятни условия и самостоятелен фасон на осъществяване значително дефинират театралния й облик.

Шлагерите следват един след различен, само че в връзките й с сътрудниците скоро настава раздор. Остранена от групата и останала без софийско жителство, Ваня изпада в невъзможност, от която я избавя предлагането на Управлението на транспортните войски и постъпва през 1986 година като солистка на отбор " Магистрали, където работи и Стефан Диомов.

В края на 80-те продължава кариерата си като солистка. В репертоара й са включени лирични песни, трагични балади, песни на народите и български национални песни. Сред известните са " Рождество ", " Звезда ", Конче мое ", " Вишна ". През 90-те изнася десетки благотворителни концерти из цялата страна и претърпява щастливи мигове с възродената " Фамилия Тоника ". На 30 юни 2008 година Ваня Костова означи 25-годишнината на независимата си кариера на сцената с огромен концерт в обичаната си зала " България ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР