Лятото започва с магнитни бури и по древна традиция с

...
Лятото започва с магнитни бури и по древна традиция с
Коментари Харесай

Лятото почва с магнитни бури и разврат

Лятото стартира с магнитни стихии и по антична традиция с разврат около отбелязването на слънцестоенето.

Тази година лятото потегля на 21 юни в 17:57 ч родно време. Тогава е лятното слънцестоене. Денят ще е най-дълъг - 15 часа 19 минути и 30 секунди, сочи астрономическата информация.

Изригвания

Лошото е, че предходните дни и нощи се чакат магнитни стихии, от 18 до 20 юни в това число (които може и да не се случат в последна сметка, само че това излиза наяве нормално часове преди събитието). Те ще бъдат минимални по мощ, само че това не значи, че най-чувствителните няма да бъдат унизени. А би трябвало да се прибавят и климатичните промени, които оказват може би още по-силно влияние. Енерготерапевти означават, че са вероятни проблеми с кръвното налягане, с главоболието, със " скърцането на кокалите " - дископатия, дискова херния, ревматизъм, артрит и така нататък Разходките навън измежду природата – в планината, полето, в парка, са измежду най-полезните за справяне с казуса. Ходенето пешком е от най-хубавите фактори против сходни естествени феномени. Аеробните извършения, изискващи ритмично и по-дълбоко дишане, измежду които е и елементарната утринна гимнастика, също оказват помощ. Сезонът е подобаващ за яденето на пресни плодове – те са потребни освен при магнитни стихии. Учени са пресметнали, че по принцип ябълки, банани и ягоди са най-подходящи. Специалистите споделят, че месо също може да се употребява, само че да не се прекалява. Полезно е да се заобикалят тежките храни и преяждането – за пържено и газирано метеочувствителните би трябвало да не помнят въобще.

Учени спорят дали магнитните стихии въздействат на хората и по какъв начин става това. Традиционалистите споделят, че единствено най-силните магнитни стихии, от 9-а и 10-а степен, могат да объркат както електрониката, по този начин и човешкия организъм. Други спецове обаче одобряват термина " метеочувствителни хора “, тъй като не постоянно може да се направи ясно разграничаване от въздействието на магнитна стихия, атмосферно налягане или пък от други климатични промени.

Еньовден

По традиция един от най-ярките празници у нас е Еньовден. Навремето той е отбелязвал лятното слънцестоене, само че то към този момент стартира много по-рано. Празникът се свързва с най-силната целебност на билките, унищожаване на преградите сред световете. Срещу Еньовден идва най-опасната нощ в годината, когато злите сили се разбесняват и всевъзможни вълшебства, изключително черни, хващат бързо и продължително. В националните поверия нощта против 24 юни е времето на караконджули, върколаци, змейове и вампири. Това е най-кратката и най-магичната нощ, на вещиците и самодивите, които празнуват успеха си над светлината, тъй като от идващия ден Слънцето за последно лудува и стартира да понижава, а нощта да се усилва. От прастари славянски времена е останало поверието за нощното къпане на дами и мъже дружно, когато (както преди Спасовден) е елементарно да се съгреши и човек да не си легне с половинката. Има традиция млади дами да се къпят с венци на главите и облечени в бели ризи или рокли. Палят се огньове и се прескачат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР