Лятото на 2017 г. изненада изследователите на тайнствените житни кръгове,

...
Лятото на 2017 г. изненада изследователите на тайнствените житни кръгове,
Коментари Харесай

Петолъчки и зелени човечета в житните кръгове

Лятото на 2017 година изненада откривателите на тайнствените житни кръгове, появяващи се в житата, с нови странни фигури. Един от тях да вземем за пример е с тип на класическа петолъчка. Още една петолъчка, само че в мрачен кръг, т.е. знакът пентаграм, се появи и на поле в Германия. Друг забавен от агроглифите, както назовават тези кръгове, е с „ опашка “ – в Сътън Хол, Есекс. На опашката има знаци, сходни на букви, като и плюсове и точки. Вероятно това е известие, само че какво тъкмо е изписано?

Интересна е историята при кръг на поле покрай Ханингтън в Уилтшир, Югозападна Англия. Фермерката Шели е шашната от посещаемостта след появяването на кръг в нейните жита на 2 август м.г. Дошли над 400 души от целия свят, даже с дронове и хелипоктери. Раздразнена от този туристопоток, Шели въпреки всичко им разрешила да гледат и снимат. 60 м кръг ни е унищожил към 8 т жито, споделя тя. Шели предлага на посетителите да подаряват по 2 паунда за „ вход “, с цел да си покрие загубите.

Криминално закононарушение


В Англия основаването на житни кръгове се счита за престъпно закононарушение. Уилтширската полиция е много изнервена от появяващите се годишно и много постоянно кръгове, предизвикващи недоволствата на фермерите. Житото им е повалено и премазано, не може да се събере с комбайни.
 34-1  34-2  34-3  34-4  34-5  34-6  34-7  34-8
Цялата тази нервност стартира преди 27 години, настояват фермери. Въпреки че за множеството кръгове се счита, че са основани от човешка ръка, за проучвателите все има нещо неизяснено и тайнствено. Моник Клинкенберг да вземем за пример, от група за достъп до кръговете, твърди, че те се нуждаят от съществено научно проучване. Не всички са от човешка ръка, проучвала съм ги седем години и знам, че не са правени единствено от шегаджии, декларира Моник. Според нея феноменът е достоверен, тайнствен и недоразбран. В някои случаи наблюдаващи настояват, че виждат големи бели кълба наоколо до кръговете.

Свастиката през 2016-а


През лято 2016 най-интересният кръг несъмнено беше свастика, още веднъж в Уилтшир.

Тази година какви ли ще са кръговете? С орнаменти от древногръцки вази или знак на някоя политическа партия? Дали единствено шегаджии вършат кръговете, няма задоволителни доказателства.

Мнозина считат, че те са дело на майтапчии или на фенове на арта в нивята. Но за няколко часа, при работа в мрачевина, да се вършат големи и доста комплицирани кръгове, е невероятно. Правени са опити – 40 души, работещи със селскостопански машини, и то денем, се оправят за една седмица.

Феноменът се преглежда като доказателство за извънземни още от 1960 година насам. Исторически свидетелства за причудливи кръгове са документирани още от 17-и век. Всяко лято по полята, най-много английските, се появяват забавни „ рисунки “, всекидневно в кръг. Инопланетянска или човешка ръка ги майстори? А може би вместо „ или “ би трябвало да сложим „ и “.

Кръговете се появяват, когато пораства житото – още през април и май, само че най-много са публикувани в късния юли и август, когато то е високо и узряло. Появяват се постоянно нощем и с жътвата изчезват. Обикновено „ цъфват “ до антични каменни кръгове, могили и така нататък Домакини са им постоянно Стоунхендж и Ейвбъри, мистериозните антични места в Уилтшир. Кръговете са съвършени, без недостатъци в дизайна.

Големината им варира, като от време на време към огромните има и по-малки, така наречен сателитни кръгове. Един от най-големите в Милк Хил, Уилтшър, е над 900 фута в диаметър /300 метра/ и се състои от 409 кръга, подредени в кръгова серпантина.

Кой ги основава и какво значат?


Има какви ли не, една от друга по-шантави теории кой или какво ги прави: вихрушки, земни сили, извънземни, наши съвременници, които си падат по фалшификациите. Има и забавна научна разработка за почвата и житото от кръговете.

През 2016-а броят им бе по-малък от всекидневно – 39. Точно в края на сезона имаше ефектен кръг. Автори на блогове разказваха за мистериите в полето на Уилтшир. На 30 август 2016 година там се появил 180 фута необятен кръг със свастика. Той подхрани тайните теории и спекулациите за иноземно наличие. Местният откривател на мегалити Хю Нюман сподели, че бързо е отишъл да го види и снима откакто е видял във фейсбук пост за него. Той напомня, че свастиката е с положително значение за античния будизъм и хиндуизъм. В античния санскрит символизира положителното здраве и благоденствие.

Имаше също пентагон, само че не в житно поле, а в рапица. Разбира се, незабавно започнаха да конструират теза към цифрата 5 – пети май, пети месец, пентагонална орбита на Венера…

Освен в Англия, имаше кръг и в Германия – при Бранденбург; серпантина в зелено поле. В Холандия през юли 2016 година също бе открит кръг. Тогава се появи и кръг със зелено дребосъче – явно фалшивка, целяща да провокира усмивки. Но знае ли човек?

През август 2016-а се появи голям и доста комплициран житен кръг, още веднъж в Уилтшир, съдържащ 20 разнообразни признака – като астрологични знаци към мандала. Вестник „ Дейли мейл “ го съпостави с лого на американска компания, която прави съоръжение за пушене на канабис, само че няма следи от човешка активност. За една нощ е основан, а е извънреден, обстоен, голям и комплициран, на 19 благи от Стоунхендж. Това е изкуство, възторгват се проучвателите. Фермерката Карън отворила равнищата за посещаване като взимала такса от 5 лири, в която била включена напитка, с цел да избие загубите от житото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР