Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще

...
Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще
Коментари Харесай

Румен Радев в Деня на труда реазкри кой е големият урок днес за нас

Хората на почтения труд основават смисъл, благоденствие и почтено бъдеще за всички и това е огромният урок в Деня на труда и на интернационалната работническа взаимност. Това написа президентът във връзка 1 май. 

" Първи май е въплъщение на просветеното общество, което почита и предизвиква честния труд и гради своето развиване на тази осъзната морална основа.Историята на този ден е хроника на битката на генерации за правата на  работещите и за гарантиране на достойното възнаграждение на труда ", декларира президентът.

Без обществена правдивост всяко общество е обречено на неустановеност, разделяне, несъгласия и рецесии, които го обезсилват и вършат невероятно постигането на огромни национални цели, добавя президентът. 

Според възобновяване на възприятието за правдивост и гарантирането на обществената сигурност на жителите са пътят, по който страната ни би трябвало да поеме, с цел да се оправи с тревожните демографски трендове и обезлюдяването на цели райони. " Българите няма да имат подозрения, че точно страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук подсигурява съответни приходи, достолепие, сигурност и вероятности да осъществят своите гении. Честит Първи май! ", написа президентът. 

С разнообразни начинания двата най-големи синдиката у нас – Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “ и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), ще отбележат днешния Ден на труда. Техните прояви ще подчертават върху правата на работещите българи и ще насочат вниманието към ограниченията, които са нужни да се вземат, съгласно тях, за възстановяване изискванията на работното място. КТ „ Подкрепа “ ще провежда през днешния ден в София празнично шествие и рок концерт, а КНСБ ще сложи началото на осведомителна акция „ Знам трудовите си права “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР