Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите

Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите ...

Задължително направете това, преди да потеглите на път в жегите

Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите навън са около 40 градуса, на пътниците и шофьорите изобщо не им е лесно да пътуват.

Много от хората предпочитат да организират пътуването си през нощта, когато е значително по-хладно. Не винаги обаче това е добра идея, като се има предвид, че липсата на сън може да доведе до нежелани последици.

Най-добре би било да потеглите рано сутрин и да се възползвате от утринната свежест. Това е перфектният вариант.

Преди потеглянето на път е нужно да си отделите някакво време, в което да подготвите автомобила си, ако искате наистина да ви е комфортно по време на самото пътуване.

Как да подготвим автомобила за пътуване в горещините?

• Отворете всички врати, преди да потеглите

Това е сред първите неща, които да направите, преди да тръгнете на път. Задължително отворете вратите и изчакайте така на сянка за няколко минути, докато въздухът в купето не се освежи.

• Винаги отваряйте прозорците, преди да включите климатика

Как да се подготвим за пътуване с кола Как да се подготвим за пътуване с кола
Много шофьори предпочитат да пътуват с кола. Експертите казват, че за дългото пътуване трябва да се пригитвите предварително. Експерти...

Още едно нещо, което шофьорите пропускат да направят, а трябва. По този начин освежавате въздуха и спомагате за по-бързото охлаждане в последствие. Отделно от това, хората, които влизат в купето, без да са отворили прозорците и веднага бързат да включат климатика, вдишват много голямо количество бензен. Този токсин не влияе никак добре на бъбреците и черния ни дроб.

• Запалете автомобила и продължете да държите прозорците отворени

Това е третото нещо, което се изисква от вас да направите, ако искате да се чувствате комфортно, докато пътувате. Стремете се да настроите климатика на температура, която освен да е приятна за вас и семействата ви, да не е твърде различна от тази навън. Границата не бива да е рязка.

Това са трите основни неща, за които да се погрижим, преди да потеглим с колата в горещините. Не забравяйте за тях!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com