Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите

...
Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите
Коментари Харесай

Задължително направете това, преди да потеглите на път в жегите

Лятото е сезонът на отпуските и честите пътувания. Когато температурите на открито са към 40 градуса, на пасажерите и водачите въобще не им е елементарно да пътуват.

Много от хората избират да провеждат пътуването си през нощта, когато е доста по-хладно. Не постоянно обаче това е добра концепция, като се има поради, че неналичието на сън може да докара до нежелани последствия.

Най-добре би било да потеглите рано заран и да се възползвате от утринната прохлада. Това е съвършеният вид.

Преди потеглянето на път е нужно да си отделите някакво време, в което да подготвите автомобила си, в случай че желаете в действителност да ви е удобно по време на самото пътешестване.

Как да подготвим автомобила за пътешестване в горещините?

• Отворете всички порти, преди да потеглите

Това е измежду първите неща, които да извършите, преди да тръгнете на път. Задължително отворете вратите и изчакайте по този начин на сянка за няколко минути, до момента в който въздухът в купето не се освежи.

• Винаги отваряйте прозорците, преди да включите климатика
 Как да се подготвим за пътешестване с кола Как да се подготвим за пътешестване с кола
Много водачи избират да пътуват с кола. Експертите споделят, че за дългото пътешестване би трябвало да се пригитвите авансово. Експерти...

Още едно нещо, което водачите пропущат да създадат, а би трябвало. По този метод освежавате въздуха и спомагате за по-бързото изстудяване в следствие. Отделно от това, хората, които влизат в купето, без да са отворили прозорците и незабавно бързат да включат климатика, вдишват доста огромно количество бензен. Този токсин не въздейства по никакъв начин добре на бъбреците и черния ни дроб.

• Запалете автомобила и продължете да държите прозорците отворени

Това е третото нещо, което се изисква от вас да извършите, в случай че желаете да се чувствате удобно, до момента в който пътувате. Стремете се да настроите климатика на температура, която с изключение на да е приятна за вас и фамилиите ви, да не е прекомерно друга от тази на открито. Границата не трябва да е внезапна.

Това са трите съществени неща, за които да се погрижим, преди да потеглим с колата в горещините. Не забравяйте за тях!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР