Лятото е периодът, в който искрено благодарим на изобретателите на

...
Лятото е периодът, в който искрено благодарим на изобретателите на
Коментари Харесай

НИКОГА не правете това с климатика в колата, ако не искате да се разболеете

Лятото е интервалът, в който откровено благодарим на изобретателите на климатиците. Без тези устройства доста хора нямаше да си покажат носа на открито, а какво остава за пътувания на дълги дистанции. Дори не желаеме да си представяме по какъв начин са се справяли хората в предишното, без съществуването на климатична система в транспортното средство.

Добрата вест е, че през днешния ден разполагаме с такава и можем да се възползваме от нея по всяко едно време. Важно е обаче да бъдем извънредно рационални и да не позволяваме следните няколко неточности, в случай че не желаеме точно климатикът да ни разболее.

Ето и грешките, които не би трябвало да позволяваме, до момента в който употребяваме климатика в автомобила:

• Пускате климатика незабавно, щом отворите вратата на купето

Имайте поради, че в случай че колата ви е била паркирана на слънце, температурата в купето може да доближи до 60 градуса по Целзий. Ако незабавно, щом се качите, го включите на най-малко, е доста рисково. Първо оставете вратите и прозорците за известно време, до момента в който въздухът не се разреди и едвам по-късно се качете и включете климатичната система.

• Насочвате струята към главата и гърдите
 НИКОГА не оставяйте климатика включен през нощта, в случай че не желаете да се случи това НИКОГА не оставяйте климатика включен през нощта, в случай че не желаете да се случи това
Когато на открито температурата прескочи 30 градуса, се изкушаваме да включим климатиците вкъщи и да не ги изключим до края на летния сезон...

Опасно е незабавно, щом се качите в автомобила, да включите климатика и да настроите студената вълна непосредствено против лицето или гърдите. Сигурни сме, че множеството, които вършат това, не се замислят, че по този метод могат съществено да си навредят.

Когато телесната ни температура внезапно се намали, тогава патогенните микроорганизми влизат в контакт с нас и се стига до простуда.

Не се изкушавайте и оставете климатика да духа към пода. Това е най-правилният метод за изстудяване в жегите.

• Не внимавате с вентилатора

Ако температурите са в действителност високи и едвам издържате в жегите, допустимо е да не можете да се контролирате, употребявайки вентилатора. Максимално мощната въздушна бликам може доста елементарно да ви разболее. Бъдете рационални.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР