Лятото е любим сезон на много от нас. В най-големите

...
Лятото е любим сезон на много от нас. В най-големите
Коментари Харесай

7 забрани за лятото

Лятото е обичан сезон на доста от нас. В най-големите горещини обаче би трябвало да внимаваме с метода си на живот, с цел да не прегреем.

Има няколко неразрешени интензивности за летния сезон. Ето какво да заобикаляме, с цел да се усещаме добре даже и в най-голямата горещина.

1. Не оставай жадна – подготви си бутилка с вода и я носи на всички места със себе си. Топла, студена, ледена или със стайна температура, няма значение, просто не забравяй да се хидратираш в жегата. В противоположен случай рискуваш да се обезводниш

2. Не прекалявай с алкохола – всички обичаме студените коктейли в жегата или просто охлаждането с ледена бира на обяд. Не би трябвало да прекаляваме с количеството обаче. Алкохолът също обезводнява, а рисковете не са за подценяване.

3. Забрави за тежките храни – лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Тежките гозби могат единствено да те накарат да се чувстваш още по-зле по време на огромната горещина. Наблягай на леки и охлаждащи храни ;)

4. Резки температурни промени – евентуално сама си забелязала какъв брой зле се чувстваш в случай че излизаш на открито, а след това влезеш в помещение с климатик. Избягвай внезапните температурни промени в жегата, тъй като може да ти прилошее от тях, а да не забравяме и за летните настинки. Охлаждай пространствата с вентилатор в случай че е допустимо. Така ще избегнеш стресът за организма ти.

5. Слънчеви бани – всички обичаме летния тен, както и да се печем на слънце. Трябва да заобикаляме слънцето по обед и в ранните следобедни часове. Ако сме на открито, е добре да употребяваме шапка или чадър. Ако сме на басейн, сянката на чадъра няма да навреди най-малко за няколко часа ;)

6. Не спортувай по обяд – няма нищо неприятно в спорта когато и да е на годината. Избягвай интензивния спорт в най-голямата горещина. Ако можеш отдели време да се раздвижиш заран до момента в който още е хладно или вечер, когато температурите са по-приемливи ;)

7. Не се затваряй у дома – жегата е рискова, само че това не значи, че би трябвало да прекараме лятото сред четири стени. Няма нищо по-приятно от вечеря на открито с другари, когато към този момент е захладняло, нали ;)

Бонус съвет: Избягвай да хапваш на открито храни, които се подготвят с яйца. Добре е да избягваш и тежкия грим, тъй като в жегата от потта няма да стои дълго върху лицето ти ;)

И още препоръки:

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР