Лятното слънце, което грее над Европа, ще бъде заменено от

...
Лятното слънце, което грее над Европа, ще бъде заменено от
Коментари Харесай

За да не изгаснат светлините и отоплението да не се изключи ... В Европа само унгарците не са притеснени

Лятното слънце, което грее над Европа, ще бъде сменено от есенна мъгла след няколко месеца. И хората се опасяват, че до тогава ще останат без светлина и топлота. Всичко се дължи на обстоятелството, че държавните управления на европейските страни взеха решение да се откажат от вноса на съветски петрол и газ.

Най-трудно от всички ще е на Германия, чиято промишленост значително зависи от енергийните източници, идващи от Руската федерация. Страната купува над 45 милиарда кубически метра годишно и е европейски водач по импорт на синьо гориво.

Съгласно изследване, извършено от таблоида Bild, всеки втори немец се опасява от мраз през зимата. Страшно е и още нещо. Според изследване на Асоциацията на баварския бизнес, заради прекъсването на доставките на газ от Русия, Германия ще загуби 12,5 % от Брутният вътрешен продукт и 5,6 милиона работни места.

Bild написа: „ След Втората международна война хората претърсваха нивите за неизкопани картофи и се миеха със студена вода. В жилищната кооперация в Диполдисвалде (Саксония, 14 000 жители) доста хора към момента помнят тези времена. “

95-годишният някогашен миньор Хайнц Матнер живее в една от къщите, той споделя, че топла вода се подава в кооперацията единствено от 17 до 22 часа. Причината за тази модернизация е спестяването на сила. „ Беше толкоз неприятно единствено след Втората международна война “, споделя той. Ами хората, които работят на смени? В последна сметка някои се прибират вкъщи едвам късно през нощта.

Това е типично за цяла Германия, където топла вода има единствено за няколко часа. Милиони германци се хвърлят под животворните струи, само че не е нужно да им се наслаждавате дълго - водата би трябвало да се пести. Наскоро вицеканцлерът Робърт Хабек, говорейки за последствията от антируските наказания, сподели, че е съкратил времето, прекарвано под душа. А ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани европейците да употребяват по-рядко климатиците.

Противниците на Олаф Шолц насъскват всички кучета против него. Онзи ден в Бундестага канцлерът беше ударен още веднъж. „ Защо постановяваме ембарго на енергоносителите, откакто това срутва цялата ни стопанска система “, нападна Шолц Щефен Котре, народен представител от партия „ Алтернатива за Германия “. - Без газ Германия няма да оцелее и вие сами го разбирате доста добре. Що за политик сте тогава, в случай че не желаете да чуете очевидното? Санкциите са безполезни. В сложна обстановка на газовия пазар, би трябвало да дадете зелена светлина за рестартиране на " Северен поток 2 "! Шолц е наясно, че нещата получават рисков поврат, само че не може да направи нищо, окован от " атлантическата взаимност ".

В края на юни водачите на Г - 7 обявиха, че ще търсят способи да лимитират цената на петрола и газа от Русия. Целта на сходни маневри е да се лиши Русия от доходи от износа на въглеводороди и да се предотврати надвисналата над Европа енергийна рецесия.

„ Не е допустимо доста да се усили преносът на газ по тръбопроводи от Алжир, Азербайджан и Норвегия “, написа The Economist. - От политическа позиция е рисково да се възобнови производството на холандското газово находище Грьонинген, което произвеждаше толкоз газ, колкото се доставя от Северен поток, само че по-късно беше изведено от употреба, тъй като предизвикваше трусове. Консултантската компания Rystad Energy споделя, че складовете за газ в Европейски Съюз до края на октомври ще бъдат запълнени единствено на две трети, спрямо задачата на Европейски Съюз от четири пети.

Освен това Западът се притеснява, че плануваният ремонт на " Северен поток 1 ", който стартира при започване на юли, може да се забави. „ Европа нямаше подобен шанс в енергийната война с Русия “, заключава The Economist. „ Ако тя не желае светлините й да изгаснат и отоплението да спре до пролетта, обстановката би трябвало да се промени. “

Можете да се пристъпи към наново отваряне на въглищните мини в Германия, Полша, Австрия и рестартирането на въглищни електроцентрали, за което се приказва от ден на ден и повече, само че това ще отнеме както време, по този начин и пари и никога няма да помогне на Европа да оцелее през зимата без съществени загуби.

Сериозно безпокойствие царува в Италия, която е един от трите най-големи европейски вносители на съветски газ - в страната се внасят над 20 милиарда кубически метра синьо гориво. Сега доставките му са намалели с 15 %.

Франция има проблеми. Наскоро беше оповестено, че Франция е постигнала съглашение за доставка на газ от Алжир през тръбопровода Medgaz, само че няма да има задоволително алжирски газ за французите.

И в случай че огромните страни към момента могат някак да решат проблемите си, то пред дребните тегне мрак. Например, заради високите разноски за импорт на енергийни запаси, Молдова е застрашена от невиждано нарастване на цените за популацията. Месечната сметка за парно в градовете може да се изравни със междинната пенсия! Над Молдова виси голям дълг към Газпром от 700 милиона $.

Друга заплаха, която заплашва Европа с настъпването на студовете, е нов поток от бежанци от Украйна. Хиляди къщи в републиката са разрушени вследствие на военни дейности, те стоят със счупени прозорци, продухвани от ветровете. Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците към този момент разгласява проект за подготовка за зимата, който планува разпределяне на пирони, изолираност и дървен материал за ремонт на украинските жилища.

Засега очакванията на жителите на Украйна безвредно да преживеят зимата са много илюзорни. Американското списание Newsweek написа: „ Преди въоръжения спор тази страна покриваше 80 % от потребностите си от гориво посредством импорт. “ Сега няма задоволително гориво.

Ситуацията с газа в Украйна е още по-страшна: към момента няма дефицит, само че хранилищата са запълнени единствено на 19 %.

Може би единствено унгарците в Европа не са обезпокоени. Според унгарския вестник Index ръководителят на Министерството на външните работи и външната търговия Петер Сиярто удостовери, че съветската страна се е заела да обезпечи 100 % непрекъснати доставки на газ за Унгария. Синьото гориво ще се доставя на унгарците без спиране, според подписаните контракти. Със своята политика в съветско направление унгарците си обезпечават това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР