Лятната ковид - вълна лети стремително нагоре. Данните във вторниците

...
Лятната ковид - вълна лети стремително нагоре. Данните във вторниците
Коментари Харесай

Вълната от COVID-19 стремително лети нагоре

Лятната коронавирус - вълна лети стремглаво нагоре. Данните във вторниците кардинално са високи, защото обобщават уикенда. само че сравнението по отношение на същия ден от предходната седмица демонстрира тревожна наклонност. Новите случаи тази заран са с към 30% повече по отношение на предишния вторник. Тогава новозаразените за първи път минаха границата от 2000, в този момент са съвсем 3000. Днес с 4% повече са и позитивните проби. С към една пета се усилват общо хоспитализираните, нарастват и умрелите.  

В безспорни стойности данните от Единния информативен портал за 26 юли са: 2987 нови случаи, процентът им е 28 от направените проби. 12 души са умряли. 891 души са в болница. От тях - 44 в интензивни отделения.

Излекуваните са 1432. Поставени са 2455 дози ваксини. 76% от постъпилите през денонощието хора в лечебни заведения (219) не са били ваксинирани.

 

МЕРКИ

От през вчерашния ден маските в градския превоз в София и Пловдив са наложителни. Въпреки десетките извършители на заповедта, едвам 9 предупредителни протокола бяха издадени в столицата след взаимната инспекция на Центъра за градска подвижност и полицията, заяви Българска национална телевизия.  За систематичните извършители санкцията е от 300 до 1000 лева Санкции обаче не могат да бъдат налагани от контрольорите в градския превоз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР