Луната се очертава като новата арена за надпревара между глобалните

...
Луната се очертава като новата арена за надпревара между глобалните
Коментари Харесай

Китай и Русия ще строят лунна космическа станция


Луната се обрисува като новата сцена за конкуренция сред световните съперници
(снимка: CC0 Public Domain)

Китай и Русия оповестиха проектите си за взаимно създаване на лунна галактическа станция. Роскосмос съобщи, че е подписала съглашение с Националната галактическа администрация на Китай за създаване на проучвателен уреди за разполагане на повърхността на Луната, в орбита или и двете.

В изказване на галактическите организации на двете страни се споделя, че оборудването ще бъде налично за потребление от други страни. Целта е там да се правят необятна гама от научни проучвания, в това число изследване и потребление на Луната, заяви.

„ Китай и Русия ще употребяват насъбрания си опит в галактическата просвета, научноизследователската и развойна активност и потреблението на галактическо съоръжение и галактически технологии, с цел да разработят взаимно пътна карта за създаване на интернационална лунна научноизследователска станция ”, се споделя в изказването.
още по тематиката
Чен Лан, анализатор, профилиран в, съобщи пред организация Франс прес, че планът е „ огромна работа ”. „ Това ще бъде най-големият интернационален план за галактическо съдействие за Китай ”, добави той.

Китай е относително нов състезател в региона на галактическите проучвания. Но предишния декември сондата Chang’e-5 сполучливо донесе канара и „ почва ”, събрани от Луната. Това бе ход, който се разчете от интернационалната общественост като проява на възходящата дарба на страната да организира галактически изследвания.

Наскоро и до 2024 година Програмата, наречена Артемида, планува мъже и дами да стъпят още веднъж на лунната повърхнина – нещо, което не се е случвало от 1972 година насам.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР