Лукойл премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България

...
Лукойл премести цялата си икономическа дейност от Нидерландия в България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Лукойл преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева

" Лукойл " реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България и към този момент ще заплаща налози тук, уточни още Иванов

" Днес „ Лукойл “ преведе предплатен налог в размер на 90 милиона лв., които към този момент са постъпили в държавния бюджет ". Това съобщи пред публицисти служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Миналата седмица „ Лукойл “ взе решение на Надзорния си съвет и реалокира цялата икономическа активност от Нидерландия в България. Оттук нататък „ Лукойл “ ще заплаща налози в България “, уточни той.

Алексиев разяснява, че тези 90 милиона лв. налози са повече от платените от компанията на хазната през последните 20 години.

„ Откакто стартира работа служебното държавно управление, цените на горивата са спаднали с 60 ‐ 70 стотинки. Ще създадем всичко допустимо страната да получава налозите си от „ Лукойл “ и цените на горивата да вървят още надолу “, сподели още Христо Алексиев.

Парламентът следва да разиска през днешния ден на изключително съвещание Законопроект за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР