Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че отмяната от 1 януари

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че отмяната от 1 януари
Коментари Харесай

„Лукойл“ с кърваво предупреждение: Има риск! Българският пазар ще е застрашен

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември 2023 година Това се споделя в позиция на компанията по отношение на оповестената договореност сред ръководещите партии в Народното събрание по отношение на дерогацията за импорт на съветски нефт.
Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството. Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар, съобщи NOVA.
С оглед евентуалните отрицателни последствия от това желание, призоваваме съответните институции към разговор за намиране на изпълнимо безрисково решение. Ръководството на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ декларира подготвеност да окаже интензивно подпомагане по този въпрос.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР