Лука Димитров работи в някои от водещите доставчици на бизнес

...
Коментари Харесай

Зелени облигации ще ускорят балканския енергиен преход

Лука Димитров работи в някои от водещите снабдители на бизнес и финансова информация, в това число Euromoney, mtn-i, Thomson Reuters (Refinitiv) и в този момент ICIS. Започва кариерата си като финансов публицист през 2014 година, отразявайки бранша на ислямските финанси. Оттогава специализира в частния дълг, нишовата валута, секюритизацията и плановото финансиране. Завършил е политика и интернационалните връзки в Royal Holloway и магистър ислямски науки в University of Edinburgh. Зелени облигации ще ускорят Балканския енергийния преход
Балканските страни биха могли да се възползват от планувания напредък на зелени облигации през идващите три години, като по този метод поддържат своят енергийния преход до 2030 година

Сърбия емитира на 16 септември 7-годишната зелена еврооблигация на стойност 1 милиарда евро с 1% % на рентабилност с падеж от седем години (7Y), което демонстрира, че тя е екологично виновна страна.

Чрез издаване на зелени облигации Сърбия е измежду редиците на няколко европейски страни и единствената страна отвън Европейския съюз, издала зелен инструмент. Събраните средства ще бъдат употребявани за финансиране или рефинансиране на нови и съществуващи разноски, ориентирани към още по-устойчив напредък на стопанската система, " посредством вложения в областите на възобновима сила, енергийна успеваемост, превоз, стабилно ръководство на водите и попречване и надзор на замърсяването ", сподели Сръбската национална банка в публично известие.

Гърция също приготвя да издаде зелен дълг през 2022 година, употребявайки приходите за нови ВЕИ мощности и енергийна успеваемост, разгласи Нектария Каракацани, специалист по финансиране в гръцкото министерство на енергетиката, по време на 5th Southeast Europe Energy Forum на 10 септември. Гърция ще затвори своите въглищни централи до 2023 година и се чака нова топлоелектрическа централа на PPC да премине на газ до 2025 година, добави Каракацани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР