Луиза Каспарян, началник отдел “Социални дейности и жилищна политика в

...
Луиза Каспарян, началник отдел “Социални дейности и жилищна политика в
Коментари Харесай

Служител на Община Варна с награда „Приятел на Карин дом“

Луиза Каспарян, шеф отдел “Социални действия и жилищна политика ” в Община Варна, получи премия " Приятел на Карин дом ", в символ на признателност за дългогодишна та поддръжка, съпричастност и принос към общественото заведение. „ Тя е извънреден експерт и специалист в региона на обществената работа. Подкрепя Карин дом през цялото време, с цел да развива качествени и новаторски услуги за деца и фамилии в риск “, споделиха от обществената институция. Община Варна е деен сътрудник на Карин дом, като една от последните начинания бе даване на имот в региона на Очна болница за създаване на нова постройка на дома. Там ще бъдат интегрирани обществени и просветителни, здравни и лечебни услуги за деца със специфични потребности и техните родители, както и обучителен център за експерти, работещи в сферата.За задачата през месец ноември бе оповестено и началото на интернационален архитектурен конкурс за абстрактен план за новата постройка на Карин дом, която да разреши преместването на услугата за деца със специфични потребности и техните фамилии.

Карин дом поддържа фамилиите на деца от 0 до 3г. и развива една обществена услуга, която няма еквивалент в България – стратегия „ Ранна намеса “. От лечебните стратегии са се възползвали стотици фамилии от Варна, района и страната, посредством предоставяните две обществени услуги: Център за обществена рехабилитация и интеграция и Център “Ранна намеса ”.

От 2013 година услугите по програмата са част от обществената стратегия на Община Варна, като 52% от миналите деца през нея, не се нуждаят от прилагане на терапия, профилирани услуги или ресурсно подкрепяне в детското заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР