Луиза Хей е убедена, че ние носим цялата отговорност за

...
Луиза Хей е убедена, че ние носим цялата отговорност за
Коментари Харесай

Луиза Хей: Всичко, което излъчвате в света, неизбежно се връща при вас!

 4ddb1

Луиза Хей е уверена, че ние носим цялата отговорност за събитията в нашия – и красиви,  и ужасни. Основната концепция на книгата „ Можете да излекувате живота си “ е, че Вселената не се интересува дали сме положителни или неприятни. Вселената не е арбитър,  не е критик, тя ни приема такива, каквито  сме, а по-късно автоматизирано отразява нашите убеждения.

Как да създадем по този начин, че нашите отрицателни прекарвания да не ни скроят  жестока смешка? Как да оставаме постоянно на „ вярната вълна “?
Просто не  забравяйте, че:

1. Силата ви е в съзнанието и ръцете ви. Не я търсете на открито. Намерете   естетика със себе си.

2. Всичко, което излъчвате в  света,  неизбежно се връща обратно.

3. Миналото не би трябвало да се претърпява неведнъж. Трябва да освобождаваме мислите си от него. И наложително – с обич и признателност.

4. Настъпило е отрицателно събитие – отнесете се към него умерено, вдигнете плещи и насочете вниманието си към нещо по-интересно.

5. Трябва да можете да слушате вашето тяло. То  непрестанно поддържа връзка с нас, изпраща ни разнообразни сигнали. Всяка клетка реагира на мисли и думи. Ако се разболеете – пробвайте се да потърсите аргументите надълбоко в себе си: остарели обиди, страхове, яд, неодобрение. Избавяйки се от тях, вие не забелязвате по какъв начин се лекувате.

 ХЕЙ

12. Сравняването с другите е празно и неблагодарно занятие. Това  единствено пречи на нашето развитие  и благополучие.

13. Ако се страхувате от смяна – представете си, че подреждате и чистите у  дома. Първо едно, след това друго и  всичко към този момент е чисто.

14. Всички наши връзки със света отразяват нашето усещане за себе си. Ако не обичате себе си и непрекъснато се чувствате отговорни – Вселената няма да ви забави и ще ви даде причина за тъга и неодобрение.

15. Любовта е прелестна. Но помнете известния откъс на Оскар Уайлд „ Връзката със себе си е разказ за цялостен живот “. Повярвайте ми, тези взаимоотношения би трябвало да получат доста повече внимание, в сравнение с любовните прекарвания поради някого, тъй като в действителност всички те са преходни. Обичайте себе си и вашето вътрешно дете, ценете своя вътрешен възрастен.

16. Какво значи да обичаш себе си? Това значи празнуване на самия факт на вашето наличие на тази земя. Когато сте признателни на себе си единствено за това, което сте, то  е задоволително за ви обича и светът.

17. Какво е обич към себе си? Това е да определите задачата на живота си и да намерите работа, която да вършите с обич.

18. Заедно с любовта към себе си се култивира и самоуважението.

19. Любовта е единственият отговор на всеки   наш   проблем. Пътят към нея постоянно минава през помилван. Опрощението отстранява обидата  и виновността.

20. Любовта не се случва отвън индивида. Тя живее в него. Колкото повече обичате, толкоз повече обич ви заобикаля.

21. Всичко, което би трябвало да се случи, безусловно ще се случи. В точното време. На вярното място. С верните хора.

22. Миналото е минало вечно. Примирете се с този факт. Единственото, което можете да извършите, е да измененията мислите си за него. Между другото, е доста неуместно да се упреквате, че сте обидили някого или някой ви е наранил от дълго време.

23. Ако видите в казуса възможност  да се измененията, а в  рецесията – капацитет за напредък, тогава събитията в никакъв случай няма да ви изненадват.

24. Няма да измененията различен човек, до момента в който не измененията себе си.

25. Приемете в себе си това, което преди този момент сте отхвърляли. Приемете това, което ви наподобява неуместно и неуместно. Спрете да се срамувате и да се комплексирате.

26. Не се опитвайте да отстраните казуса. По-добре е да измененията мислите си. И казусът ще се реши по магически метод.

Още по тематиката:

Eкхарт Толе: Когато мислите, вие не решавате проблемите – вие ги създавате!

 

1. Мислейки, вие не решавате проблемите – мислейки, вие ги създавате. Решението постоянно поражда, когато излизате от  мисленете  и влизате в положение на тишина и безусловно Присъствие, даже и само…

Цялата публикация

„ Вашите премеждия са провокирани от вашата опозиция против това, което съществува “

 

Буда споделя: „ Вашите премеждия са предизвикани  от вашата опозиция против това, което съществува “. Помислете за това за минута … Понякога в живота на всеки от нас пораждат сложни обстановки, с…

Цялата публикация

Чули сте Глас в главата си? Това е Съвет от пазителя на Библиотеката на Живота!

 

Вероятно помните случаите, когато при значимо решение, предопределен избор, в главата ви стартира да звучи глас и да шепне настоятелно: „ Не отивай там, не инвестирай в това дружество, не се…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР