Лудогорец завърши наравно 2:2 срещу украинския Шахтьор Донецк в контролна

...
Лудогорец завърши наравно 2:2 срещу украинския Шахтьор Донецк в контролна
Коментари Харесай

Лудогорец не победи Шахтьор в Белек след спорна дузпа

Лудогорец приключи наедно 2:2 против украинския Шахтьор Донецк в контролна среща, изиграна на лагера им в Белек. Разградчани водеха с 2:0, само че позволиха непълен поврат в последния миг.Двубоят стартира много безгрижно и в началните десетина минути играта се водеше сред двете наказателни полета. В 11-ата минута Десподов получи опция да обстрелва вратата на ветерана Пятов от директен свободен удар, само че топката срещна човек от стената на украинския отбор. Добра опция се откри пред присъединилия се в офанзива Оливие Вердон в 17-ата минута, откакто топката стигна до него при центриране от корнер. Защитникът обаче шутира настрана от вратата. Две минути по-късно Десподов изведе Педро Нареси в наказателното поле, само че ударът му по земя бе избавен от Пятов.

В 27-ата минута по-активният отбор на Лудогорец разумно поведе в резултата. Антон Недялков с майсторски пас отляво откри в наказателното поле Игор Тиаго, който овладя технично и прати топката в мрежата за 1:0.

Не бяха минали и три минути, когато Нонато удвои преднината на " орлите ". Отново проектант на попадението бе Антон Недялков, който с хубаво центриране откри Густаво Нонато в наказателното поле и той без закъснение матира 38-годишния вратар на украинците Пятов за 2:0.

Две минути след почивката Бърнард Текпетей прати топката във вратата на противника за трети път, само че попадението бе анулирано поради засада на Игор Тиаго, който не игра с топката, само че я прескочи и реферът реши, че дейностите му са повлияли на вратаря Пузанков. Съдийското решение обаче провокира иронични усмивки измежду разградчани.В 72-ата минута украинският отбор върна едно попадение, което породи доста разногласия. Мануел Шоу бе изблъскан в тил в наказателното поле, само че съдийски сигнал нямаше и последва удар, който Падт мазета, само че при добавката Ласина Траоре не сгреши - 2:1.В самия завършек на срещата съдията отсъди доста противоречива дузпа, която украинците осъществиха и се избавиха от загуба с крайното 2:2.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР