Лудогорец стана шампион на България за 11-и пореден път. Шампионките

...
Лудогорец стана шампион на България за 11-и пореден път. Шампионките
Коментари Харесай

Лудогорец стана шампион за 11-и пореден път и постигна нов рекорд

Лудогорец стана първенец на България за 11-и следващ път. Шампионките победиха с 4:1 като хазаин Славия в първа среща за двата тима в първата шестица и си подсигуряваха трофея четири кръга преди края на сезона.

В 14-та минута Доминик Янков центрира от корнер, а Гьоко Зайков засече с глава и си означи автогол. Бранителят на Славия нямаше шанс тази седмица, откакто си означи автогол и в първия от полуфиналите в шампионата за Купата на България против ЦСКА.

В 16-та минута Жан Карничкин откри отлично Текпетей, който пое топката и с прекрасен удар в наказателното поле удвои.

В 23-та минута резултатът стана типичен, откакто Тепкетей пусна пас по тревата в пеналта, Матиас Тисера пое и с удар от границата на вратарското поле вкара за 3:0.

В 54-та минута Лудогорец вкара и четвърти гол. Текпетей беше изведен доста добре от Рик Джонатан и вкара втория си гол в дуела.

В 78-та минута Мартин Петков изведе добре Йоан Бакеро, който напредна и с прекрасен удар вкара почетния гол за Славия.

С триумфа Лудогорец към този момент е с 67 точки и е неосъществим на върха от втория ЦСКА, който е с 53 точки. Тимът стана първенец четири кръга преди края на сезона в елита.

Лудогорец усъвършенства личния си връх и стана единственият български клуб, който е бил 11 следващи пъти първенец на България. Статистиката се води от 1948, когато е учредена " А " група. През предходната година Лудогорец стана единственият български отбор с 10 следващи шампионски трофеи.

Тимът си обезпечи присъединяване в квалификациите на Шампионската лига през идващия сезон и стана публично и първият български евроучастник за идващия сезон 2022-2023.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР