Лудогорец спечели 12-а шампионска титла на България по футбол, след

...
Лудогорец спечели 12-а шампионска титла на България по футбол, след
Коментари Харесай

Лудогорец спечели трудно 12-ата си титла

Лудогорец завоюва 12-а шампионска купа на България по футбол, откакто в 35-ия кръг победи мъчно Черно море (Варна) с 1:0. Единственото попадение за играчите на Ивайло Петев вкара Матиас Тисера с глава в 50-ата минута след центриране на Кирил Десподов от ъглов удар. 

Ключово се оказа и връщането на Ивайло Петев в Разград, който съумя за малко време да промени държанието на тима. Петев е индивидът, който донесе първите две трофеи в историята на Лудогорец, а през днешния ден към този момент си подсигурява и третата. Освен това, тимът от Лудогорието завоюва и Купата на страната, като по този метод записва и трети дубъл от титли в кариерата си.

С днешния триумф разградчани събират 85 точки и крайният резултат на " безконечното дерби " сред Левски и ЦСКА-София към този момент нямаше значение, защото задатъкът им стана неизпълним. С триумфа си Лудогорец си подсигурява присъединяване в квалификациите на Шампионската лига. По същото време ЦСКА София победи Левски с 2:0 с голове на Тобиас Хайнц и Дюкенс Назон след по-добро показване от самото начало. С триумфа си " алените " събират 84 точки и остават 2-и.

ЦСКА София ще играе в шампионата Лига на Конференциите. ЦСКА 1948, който през днешния ден приключи 0:0 с Локомотив (Пловдив) вкъщи, остава на 3-о място и печели бронзовите медали. Левски ще приключи на 4-о място и ще играе бараж за последната квота на България за шампионатите на УЕФА cрещу тима на Арда (Кърджали). Утре БФС ще се събере на свое съвещание, с цел да дискутира коя ще бъде датата за въпросния бараж.

Локомотив (Пловдив) с днешната точка се изкачва на 5-о място, изпреварвайки Черно море с по-добри индикатори в директните дуели. Арда (Кърджали) завоюва групата за систематизиране на местата 7-10 и ще играе спомагателен бараж за място в Лигата на Конференциите.

Голмайстор на шампионата става халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който се разписа 21 пъти в 35 мача. На второ място остана Дюкенс Назон с 18, а трети е Игор Тиаго от Лудогорец с 15.

По обявата работи: Владислав Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР