Лудогорец направи и втората крачка по дългия път към групите

...
Лудогорец направи и втората крачка по дългия път към групите
Коментари Харесай

"Лудогорец" се приближи на две стъпки от Шампионската лига

" Лудогорец " направи и втората крачка по дългия път към групите на Шампионската лига по футбол. Хегемонът в българското състезание през последното десетилетие преодоля II квалификационен кръг с изстрадан триумф с 3:1 над словенския отличник " Мура ".

Въпреки от малко малко безапелационния тип на крайния резултат триумфът на " зелените " в реванша в Разград напълно не пристигна елементарно. След 0:0 в първата среща в Мурска Собота предходната седмица, довечера българският отбор поведе още в 4-тата мин. с гол на Пиерос Сотириу.

След това обаче гостите на ст. " Хювефарма Арена " се окопитиха, последователно изравниха играта и започнаха да основават положения пред вратата на Кристиян Кахлина. Преди почивката словенците уцелиха напречната греда, а в 64-тата мин. стигнаха и до равнене посредством попадение на Томи Хорват.

Резултатът се задържа 1:1 застрашително дълго и освен това щеше да се стигне до продължения (б. р. - по новите правила на УЕФА головете на непознат терен към този момент нямат спомагателна тежест). Все отново още в постоянното време разградчани запазиха фантазията да пробият за трети път в най-комерсиалния шампионат с помощта на два късни гола - на Елвис Ману в 82-рата и на Каули Оливейра в 90-ата мин.

В III прелиминарен кръг " Лудогорец " ще се изправи против гръцкия гранд " Олимпиакос ", който отстрани азерския " Нефтчи " (Баку) след две победи с по 1:0. Първият мач е в атинското предградие Пирея на 3 или 4 август, а реваншът е в Разград на 10 август.

Победителят от този конфликт ще се класира за плейофите за влизане в Шампионската лига и ще има обезпечено място в групите на Лига Европа. Загубилият пък ще се трансферира в плейофите на Лига Европа и ще има обезпечено място в групите на новоучредения трети шампионат на УЕФА - Лигата на конференцията. С други думи, " Лудогорец " към този момент си обезпечи евромачове до края на годината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР