Лудогорец изгони треньора Стойчо Стоев след нулевото равенство със Славия

Лудогорец изгони треньора Стойчо Стоев след нулевото равенство със Славия ...

Лудогорец уволни Стойчо Стоев след 0:0 със Славия.


Лудогорец изгони треньора Стойчо Стоев след нулевото равенство със Славия от Първа лига. Изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев разкри, че решението е на собствениците, които не са доволни от играта на футболистите. Това е второ поредно нулево равенство за разградчани, които в четвъртък не успяха да победят словенския Марибор в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа. В четвъртък в реванша отборът ще бъде воден от досегашните помощници на Стоев Станислав Генчев и Здравко Здравков-Фози.

„Собствениците не са доволни от игровия облик на Лудогорец, бяха взети много нови попълнения. Станахме на косъм шампиони, целта беше да се повдигне качеството на отбора, качеството на игра. Към този момент това не се получава и сме принудени да вземем мерки. Убедени сме, че футболистите ни са доста сериозно качество, имаме доста високи цели и не можем да се задоволяваме с играта, която виждаме в последните мачове.

Конкретният мач със Славия беше един опорочен мач, в който и двата тима бяха ощетени грубо .Съжалявам за Стериакис, че получи червен картон, съвсем незаслужено. Този картон повлия и на Лудогорец, имахме си положения. Но след червения картон съдията тръгна да компенсира и респективно ни беше отменен чист гол, с което ни беше отнета и победата.
Според колегите е имало и други грешки, страничният съдия, който е алармирал за червения картон, е дал и две несъществуващи засади. Тези грешки не решават първенството, но се чувстваме ощетени, но и Славия беше ощетен с този червен картон.

Поздравления за играчите на Славия, които успяха да постигнат точката. Надявам се да намалеят за в бъдеще тези съдийски грешки, защото този мач тръгна доста хубаво и атрактивно за феновете, а накрая видяхте какво стана“, каза Петричев.

 

Източник: duma.bg