Лудогорец е на крачка от привличането на своята цел №1

...
Лудогорец е на крачка от привличането на своята цел №1
Коментари Харесай

"Лудогорец" се съгласи да плати $1 млн. за аржентинец

" Лудогорец " е на крачка от привличането на своята цел №1 през зимния трансферен интервал. Клубът е постигнал сделка с аржентинския нападател Матиас Тисера и се чака в идващите дни той да дойде в България и да бъде показан като ново попълнение.

Това ще бъде и най-сериозният входящ трансфер в българското състезание през зимната пауза . Според уеб страницата " Ел Графико " и радио " Ла Ред " Тисера се е съгласил да премине в " Лудогорец " и да подпише контракт за 3 години с клуба.

Преговорите за 25-годишния централен нападател бяха доста сложни. Интересът към играча бе огромен, откакто през миналата година той вкара 14 гола в аржентинския хайлайф с екипа на " Атлетико " (Платенсе). Оферти за Тисера имаше от " Индепендиенте ", а интерес от други два аржентински клуба - " Расинг " и " Колон ". Мексиканският " Пачука " и японски клуб също желаеха нападателя.

Самият Тисера не криеше желанието си да напусне " Атлетико " (Платенсе), като от 28 януари даже не тренираше с отбора. Днес стана ясно, че той е прекратил контракта си, откакто от " Лудогорец " са се съгласили да платят 1 млн. $ за 50% от правата на играча .

В последните седмици прехвърлянето бе покрай неуспех, откакто аржентинският клуб не одобри първичната оферта от " Лудогорец ", а по-късно Тисера се разболя от COVID-19. В последна сметка усъвършенстваното предложение е било признато от " Атлетико " (Платенсе).

Това обаче не е най-скъпият входящ трансфер в историята на " Лудогорец ". Според профилирания уебсайт " Трансфермаркт " разградчани са платили най-вече за Джонатан Кафу (2,2 млн. евро) - на " Сао Пауло " през лятото на 2015 година През лятото на м.г. пък бяха платени 2 млн. евро на " Каляри " за правата на Кирил Десподов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР