Лозари от цялата страна ще излязат на протест пред Министерство

...
Лозари от цялата страна ще излязат на протест пред Министерство
Коментари Харесай

Лозари от цялата страна излизат на протест в София

Лозари от цялата страна ще излязат на митинг пред Министерство на земеделието на следващия ден, 24.03.2022 година Това оповестиха от „ Национално съдружие на българските лозари “.

Те ще упорстват ръководещите в лицето на земеделското министерство и Народното събрание да извърнат внимание на лозарския бранш у нас, който през последните години претърпява един от най-тежките си интервали.

" За разлика от други браншове ние не получаваме подкрепяне нито за торове, нито за препарати за растителна отбрана. След редица срещи сред представители на нашето съдружие и лица от Министерство на земеделието и храните ни бе дадено финансова помощ през 2022 година в размер на 30 млн. лева за винени лозя и 2.5 млн. лева за десертни лозя, което заричане не бе спазено ", показват от сдружението.

От сектора напомнят, че България е последна в Европейски Съюз по субсидиране на лозарството с 13.50 евро/декар годишно. В останалите страни в Европейски Съюз дотациите доближават 200-300 евро/декар годишно.

" Това слага българските лозари в извънредно неконкурентно състояние, имайки поради един от главните правила на Европейски Съюз за свободно придвижване на артикули и услуги ".

Бидейки най-голямата браншова организация в лозарския бранш у нас, имаме отговорността и задължението да пазиме ползите на нашите членове и всеки лозар в страната, се споделя в позицията на НСБЛ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР