Лозана. Международният олимпийски комитет (МОК) поиска от легендата Сергей Бубка

...
Лозана. Международният олимпийски комитет (МОК) поиска от легендата Сергей Бубка
Коментари Харесай

МОК поиска от Сергей Бубка да координира хуманитарната помощ за Украйна

Лозана. Международният олимпийски комитет (МОК) изиска от легендата Сергей Бубка да координира филантропичната помощ, планувана за родната му страна след нахлуването на Русия, оповестява ДПА.

МОК сътвори фонд за взаимност за Украйна, само че президентът Томас Бах сподели в писмо до Олимпийското придвижване, че " където е допустимо, би трябвало да увеличим към този момент предоставената помощ, само че също по този начин да подсигуряваме, че тя е координирана по ефикасен метод ".

Заради това МОК " незабавно изиска " от президента на Олимпийския комитет на Украйна и някогашен международен рекордьор на пастирски скок Сергей Бубка " да дойде неотложно в Лозана, с цел да координира всички детайли на филантропичната помощ за украинската олимпийска общественост.

" С поддръжката на Олимпийска взаимност в Лозана и неговия екип в НОК в Украйна, господин Бубка ще управлява разпределението на помощта към украинската общественост и спортното придвижване. За да улесним тази задача ще стартираме да събираме информация за местонахождението на тези членове на украинската олимпийска общественост, както и за настоящите начинания и поддръжка ", сподели Бах.

Организацията на обединените народи съобщи, че повече от 1 милион души в Украйна, основно дами и деца, са били " наложително изселени от домовете си " от началото на нашествието преди седмица, добави Бах.

" В дълготраен проект Olympic Refuge Foundation е в добра позиция да отговори на идните въздействия, които този въоръжен спор ще окаже върху благосъстоянието на украинския народ и техните приемни общности ", заключи президентът на МОК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР