Ловните породи кучета представляват наистина голяма група от четириногите приятели,

...
Ловните породи кучета представляват наистина голяма група от четириногите приятели,
Коментари Харесай

Породи ловни кучета

Ловните породи кучета съставляват в действителност огромна група от четириногите другари, които се разграничават от останалите си събратя по своя ловджийски инстинкт и мощно подушване.

Във връзка с развиването на лова през годините, ловните кучета също са се променяли много посредством кръстосване с други типове. Така към днешна дата някои от най-обичаните ни породи домашни любимци в действителност са същински ловджии.

Пойнтер

Тя е може би най-старата и към момента се смята за най-хубавата ловна порода. Пойнтерът се отличава с извънредно изострен слух, необятен обсег на търсене, твърда стойка и стремително реагиране на всевъзможен тип миризма на дивеч.

Кокер шпаньол

Дълги уши, пухкава четина и радостен темперамент. Това са отличителните черти на всеки кокер шпаньол. Ако желаете куче, с което непрекъснато да се забавлявате, изберете точно тази порода. Любимото занятие на кокерите е тичането на воля измежду природата, което ги трансформира в атлетични и издръжливи ловци.

Английски сетер

Благородно, красиво животно с извънредно мощен слух, бързо и маневрено, работи на по-голямо разстояние от ловеца. Типичното за него е, че при типа на дивеча присяда - отсам е произлязло наименованието на всички сетери (от англ. " set " - седнал).

Дакел

 Порода Дакел

Този дребен занимателен другар също влиза в категорията на ловуващите породи. Издължената структура и късите крайници вършат дакелите отлични помощници на ловците при лов на язовци в дупки. Имат мощно развъртян инстинкт и завист към дивеча.

Бигъл

Макар през последните години да се е трансформирал в същински домакински любим, който децата обожават, бигълът е брилянтен ловджия. За дългоухия мъник споделят, че бил отглеждан особено за лов на зайци, който се осъществявал пеш.

Лабрадор Ретривър

Тясната им специализация само като апортьори (само да донасят отстреляния дивеч) е причина да не бъдат изключително известни в ловната кинология.

От доста години намират сполучливо приложение за разнообразни типове служебна работа (митнически кучета за разкриване на гърмеж и опиати, водачи на изгубили зрението си хора и др). Създадени са посредством комплицирано възпроизводително кръстосване.

Фокстериер

Той наблюдава лисици с безупречна акуратност. Изпълнени с сила и увереност, тези типичен ловни домашни любимци показват солидни умения за тичане и същинска преданост. Само не забравяйте да прочетете локалните наредби, преди да ловите по-едър дивеч, който не постоянно е в сезон.

Английски спрингер шпаньол

Може да гледате на британския спрингер шпаньол като на съвършен фамилен домакински любим, само че това е също по този начин и класическа класическа порода кучета за лов на птици. Благодарение на компактните си размери, той може да влезе в пространства, в които по-големите кучета може да не могат да обхванат. Когато мечтаете за фазан за вечеря, това ловно куче ще ви служи добре.

Чесапийк Бей ретривър

Това е порода ловно куче и домакински любим в същинския смисъл на концепцията, а също и една от най-хубавите породи кучета за лов на патици. С лъскавата си четина и подредените крайници, той няма проблем да плува в леденостудена вода при извличането на плячка. Тренирайте го вярно и в никакъв случай няма да подведе вас или вашето семейство. Въпреки това, тези кучета могат да бъдат ненапълно темпераментни.

Ирландски сетер

 Породи ловни кучета

Подобно на британските си сътрудници, ирландските сетери са толкоз красиви, колкото и ефикасни. Този красавец показва солидна работна нравственос, впечатляваща пъргавост и жестока увереност при следене на птици или друга игра. Междувременно, вкъщи със фамилията, тази порода не може да бъде по-сладка.

Блъдхаунд

Знаехте, че това е една от най-хубавите ловни гончета, незабавно щом видяхте името. В допълнение към превъзходната си зурла, тази порода има и внушителна конструкция, която да работи добре с дивеч.

Ваймаранер

Подходящо за лов на фазани и други високопланински птици, всяко куче ваймаранер се отличава с дългите си крайници, грациозен външен тип и умерено държание. Разбира се, никакво вътрешно святост няма да го спре да изплува до живот, когато плячката е в полезрение, и по-късно излетява с оптималната скорост.

Американски питбул

Това, което доста хора не знаят за питбулите, е, че една от първичните им функционалности е била да служи като кучета-бавачки за фамилии с дребни деца, защото те могат да бъдат по едно и също време необикновено любвеобилни и удивително лоялни. Всъщност, когато са подготвени с почитание и обич, те са едни от най-сладките животни на планетата. Разбира се, те също имат известност на удивително здрав, твърдоглав и рисков звяр - по тази причина доста хора са се обърнали към тях за потребление като кучета пазачи. Тези черти също ги вършат ловци на най-високо равнище - изключително за наедрял, заплашителен, плашещ дивеч като дивата свиня.

Бойкин Шпаньол

В интерес на истината всяка порода шпаньоли е добър избор за ловно куче, изключително в случай че вашата цел е лов на птици. Експерти в извличането, Бойкин в действителност може да е най-хубавото от по-високия клас, както за лесната си обучимост, по този начин и за цялостната си и безкомпромисна решителност при лова. Родом от Южна Каролина, тази порода кучета е добре пригодена за влажни зони, което го прави съвършен за отстрел на водолюбиви птици, като пуйка и патица. Още по-хубавото е, че отвън подтекста на лов, тези кучета са извънредно любвеобилни и лесни, което ги прави и отлични домашни любимци. Поради дългата си четина обаче, те изискват малко повече поддръжка от, да речем, бигъл.

Джак Ръсел Териер

Не позволявайте на дребния им растеж да ви заблуди, Джак Ръсел Териери може да бъде в крайник с всеки. Разбира се, те не са изключително добър избор за лов на едри животни. Но са доста по-добри в промиването и ловуването на дребни вредители.

Въпроси към породите ловни кучета

 Породи ловни кучета

Кое е най-умното ловно куче?

Лабрадор ретривъри и голдън ретривъри се смятат за едни от най-умните ловни кучета в света. Породи като британски спрингер шпаньоли и пойнтер също са много интелигентни кучета.

Може ли ловното куче да бъде фамилен домакински любим?

Повечето от най-хубавите ловни кучета са страхотни фамилни домашни любимци, в това число лабрадор ретривъри, златни ретривъри, гончета и ирландски сетери.

Пуделите положителни ловни кучета ли са?

Пуделите са интелигентни кучета, които подлежат на дресиране. Те са срещат в няколко разновидности. Съветът на експертите е, че най-дребните от тях като той пудел не са подобаващи за лов на дивеч. Миниатюрните пудели най-добре да си останат вкъщи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР