Ловеч. Община Ловеч от 2 февруари 2022 г. започва поетапно

...
Ловеч. Община Ловеч от 2 февруари 2022 г. започва поетапно
Коментари Харесай

Община Ловеч започва поетапно редуциране на част от уличното осветление

Ловеч. Община Ловеч от 2 февруари 2022 година стартира поетапно съкращаване на уличното осветяване по основните улици и в Централната градска част. Това се постанова заради повишаването на електрическата енергия, оповестиха от Общината .

Режимът ще засегне и специфичното нощно осветяване на Покрития мост, Ловешката цитадела и на паметника на Васил Левски. Тези осветителни тела ще бъдат измежду първите загасени.
По булевардите и ЦГЧ ще се оставят лампи на шахматен принцип, през един дирек. Дейностите по изключване ще стартират от булевардите „ България “, „ Мизия “, „ Освобождение “, улиците „ Цачо Шишков “, „ Търговска “ „ Васил Левски “, „ Осъмска “, „ Крайречна “ и други

Няма да се прави смяна и по тези улици, където има енергоспестяващо LED осветяване.
Няма да се стопира осветяването на кръстовища и пешеходни пътеки. Без смяна остава осветеността по всички останали улици и по кварталите, в това число на алеята „ Баш кладенец “.
Няма да има смяна в режима на осветяване в останалите обитаеми места в общината.
Очакваната спестовност е в границите на 12 %.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова съобщи, че ограниченията се постановат, с цел да се понижи отрицателното финансово отражение от високите цени. Това състояние ще продължи, до момента в който се овладее рецесията с цената на електричеството, до момента в който станат ясни какъв брой са обезщетенията за общините и до момента в който не бъде признат общинският бюджет за новата година.

Анализът, който бе показан на кмета, демонстрира повишаване на цената за осветяване с 2.1 пъти. Ако за декември 2020 година е платено 26 487 лв., то за декември 2021 сметката е 55 421 лв.. Изразходваните средства за електрическа енергия за здания и оборудване към Община Ловеч като количество е намаляло (сравнение сред декември 2020 и декември 2021) с 12 %, а разноските са се нараснали с 48 %.

Приетите ограничения са съобразени с сигурността на жителите, стремим се да не нарушаваме естественото действие на градската среда и да не бъдат нарушени главните човешки права на жителите, според конституцията, добави кметът Корнелия Маринова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР