Ловеч. Демокрацията е най-голямата ни ценност, макар и някои да

...
Ловеч. Демокрацията е най-голямата ни ценност, макар и някои да
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Демокрацията е най-голямата ни ценност, макар и някои да казват, че им е отнела много

Ловеч. Демокрацията е най-голямата ни полезност, въпреки и някои да споделят, че им е лишила доста. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която участва на поклонението в памет на жертвите от комунистическия углавен лагер „ Слънчев бряг “ в Ловеч. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Караянчева взе участие и в шествието от площада пред регионалната администрация до мястото на лагера – каменната кариера в Ловеч.

„ Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и другите хора – спомнете си незаконния „ Народен съд “, изтребил част от цвета на нацията “, означи ръководителят на Народното събрание пред събралите се жители. По думите й в този лагер най-силно се усещат тъгите и страданията на всички жертви. „ За да не допуснем мрачните страници от предишното да се повторят, би трябвало непрестанно да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето за какво един от огромните триумфи на държавното управление беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците “, сподели още Караянчева.

В лагера „ Слънчев бряг “ в Ловеч тя се поклони пред жертвите и страдалците на комунистическия режим.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР