Ловчанският митрополит Гавриил заяви, че решението на Светия Синод тази

...
Ловчанският митрополит Гавриил заяви, че решението на Светия Синод тази
Коментари Харесай

За този Великден благодатният огън няма да бъде донесен у нас от Йерусалим

Ловчанският митрополит Гавриил съобщи, че решението на Светия Синод тази година да не изпрати своя делегация до Йерусалим е обвързвано с ограничаващите ограничения в Израел. Заради тях предходната година на нашата делегация се наложило да изчака на летището в Израел и оттова да вземе Благодатния огън.

Ловчанският митрополит уточни още, че има и други аргументи, които отхвърли да разяснява, само че едно от съображенията на Синода било обвързвано с войната в Украйна.

Самият Гавриил изясни пред Нова телевизия, че е дал своя вот срещу решението за неявяване на българска делегация в Йерусалим, само че множеството митрополити били на противоположното мнение. Той разяснява, че БПЦ не е изпратила писмо до държавното управление за потребление на държавния аероплан.

Митрополит Гавриил изрази страдание, че Благодатният огън няма да пристигна у нас. Ще се употребява огънят от предходната година, като подобен се съхранява в Синодалния параклис в София, във Врачешкия манастир и още няколко места у нас. Очаква се да получим Благодатен огън още от Гърция и Румъния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР