Лошото настроение винаги идва, без да сме го канили. Едва

...
Лошото настроение винаги идва, без да сме го канили. Едва
Коментари Харесай

Пролетта е начало на нови депресии

Лошото въодушевление постоянно идва, без да сме го канили. Едва ли има някой, който да се усеща прелестно, когато целият свят сякаш се срутва пред него.

Но на какво се дължи това ненадейно и доста постоянно дълготрайно положение на духа - пролетната отмалялост.

Обикновено депресията се появява, когато времето се застуди и слънчевите часове внезапно понижават. Постепенно организмът ни привиква с мрачното време и се приспособява, а дружно с това раздразнителността ни понижава.

В началото на пролетта обаче чувствителността ни още веднъж се изостря поради изтощението на организма през дългата зима. Именно пролетта е сезонът на най-сериозните депресии, настояват експертите.

Защо пролетта е сезонът на най-сериозните депресии

 Пролетна отмалялост и депресии

Пролетната острота на психическата сензитивност е обвързвана с биологичните фактори. Денят нараства и се усилва слънчевата интензивност. Магнитните и радиационни въздействия покачват чувствителността на нервната система. Активизират се хормоналните процеси и организмът отслабва заради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния интервал.

На всички са ни известни възприятията на неспокойствие и паника, депресиране, свързани с разнообразни житейски обстановки, значимо събитие или болест на непосредствен, когато ни е мъчно да мислим за нещо друго. Безброй сълзи, безсънни нощи при фамилни проблеми, кавги с обичания, проблеми в работата!

А раздразнението и възприятието за незадоволеност от живота заради финансови и битови проблеми? Всичко това са естествени реакции, които имат съответна причина за своето пораждане.

Споделяйте против пролетна меланхолия

Най-добрият асистент против пролетната отмалялост и тъгата и неприятното въодушевление е времето. На тези, които не се оправят със обстановката, могат да оказват помощ психотерапевтичните беседи със експерти или откровените диалози, само че с не до такава степен близки хора.

Важното е да не задържаме в себе си негативните страсти и да се опитаме да осъзнаем станалото, поучават експертите.

Друга прелестна опция да преборите депресията, е да спортувате повече и да вършиме дълги разходки на слънце.

Вижте още:

- Мощни пролетни талисмани за благополучие и късмет;

- Пролетни билки за вълшебства.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР