Лошият дъх, известен още като халитоза, засяга 1 на всеки

...
Лошият дъх, известен още като халитоза, засяга 1 на всеки
Коментари Харесай

5 причини за лош дъх

Лошият мирис, прочут още като халитоза, визира 1 на всеки 4 души по света. Важно е да се грижите добре за оралното си здраве и да поддържате устата си хидратирана, тъй като това може да аргументи лошм мирис. 

Можете да употребявате някои естествени средства вкъщи, с цел да поддържате дъха си пресен, само че в случай че това е непрекъснат проблем за вас, тогава е целесъобразно да посетите вашия ортодонт.

Ето кои са аргументите за и какво да избягвате, с цел да нямате подобен: 

1. Камъни в сливиците

Камъните на сливиците са тези дребни бели петна, ситуирани по вашите сливици. Те съвсем не се виждат, защото са скрити вътре. Те предизвикват неприятен мирис , тъй като притеглят бактерии и са построени от микроби.

Някои естествени способи за решение на този проблем са потреблението на вода за уста, гаргара с ябълков оцет, гаргара с топла солена вода и потребление на зъбен душ с ниско налягане, който може да помогне за прекъсване на образуването на камъни.

2. Не пропускайте закуската

Закуската в действителност е най-важното хранене за деня за тялото ви, в това число за дъха ви. Проучване демонстрира, че хората, които не закусват, страдат от неприятен мирис повече от тези, които го вършат.

Важно е да ядете здравословна закуска с ниско наличие на захар, като маруля, ябълки, кисело мляко, мляко и всевъзможни храни, богати на фибри.

3. Дишайте през носа

Дишането през устата може да аргументи продължителен неприятен мирис , защото задържа производството на слюнка. Ето за какво дишането през носа е по-интелигентен избор, защото оказва помощ за задържане на влагата във въздуха, който дишате.

Въпреки това, има и други неща, които могат да повлияят отрицателно на вашето орално здраве. Дишането през устата може да аргументи заболяване на венците, да аргументи стрес и тревога. Едно изследване заключава, че даже децата могат да страдат от неприятен мирис , в случай че дишат през устата си.

4. Пийте вода след ястие

Яденето на някои храни може да аргументи неприятен мирис , защото техните химикали минават през кръвта ви към белите дробове и вследствие на това излизат през дъха ви. Въпреки това, постоянно има решение за неприятен мирис , в случай че решите да ядете тези храни.

Какво да извършите:

Пикантни храни: Дъвчете дъвки без захар, откакто приключите с храненето.

Кафе: Пийте вода, до момента в който пиете кафе, с цел да избегнете неприятния мирис, който оставя. 

Риба звук: Добавете лимон към храната си, преди да започнете да ядете.

5. Почиствайте зъбите си с конец, с цел да премахнете плаката

Въпреки че визитата на ортодонт за казуса с плаката е потребно, то може да е от изгода единствено краткотрайно, тъй като бактериите влизат в устата всякога, когато ядем и пием.

Ето за какво почистването с конец може да бъде добър метод да премахнете плаката от зъбите си и да предотвратите неприятния мирис – оказва помощ да се отстранен всички частици, които са останали сред зъбите ви. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР