Лошите новини в Испания изглежда нямат край и в страната

...
Лошите новини в Испания изглежда нямат край и в страната
Коментари Харесай

Испания се доближава до пика на заразата


Лошите вести в Испания наподобява нямат край и в страната даже не смеят да се успокоят от обстоятелството, че новите случаи на болни от новия ковид са малко над 3 000 за миналите 24 часа. Числото продължава да е високо, само че въпреки това е надалеч от данните за миналите няколко седмици, оповестява Канал 3.

Здравните управляващи в Мадрид регистрират покачване от 4,3% за денонощието, което значи, че ограничаващите ограничения стартират да дават резултат, а пикът на болестта е все по-близо.

Негативната страна е, че смъртните случаи към този момент са над 10 000, с което Испания става едвам втората в света с сходна “черна “ статистика след Италия.

“Данните демонстрират, че кривата се стабилизира “, споделя здравният министър Салвадор Ия. “Сега към този момент можем да мислим за пика на пандемията и обръщането на кривата, с цел да се оправи с рецесията “.

Правителството се намира под съществено напрежение, откакто редица браншове от бизнеса стартират да надигат глас, че са обречени на банкрут, до момента в който тече цялостната карантина на популацията. Кабинетът на Педро Санчес може единствено да се надява, че наклонността ще се обърне трайно и в идващите седмици ще стартират облекчения на ограниченията в обществото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР