Лоши новини за най-голямата и най-популярна криптовалута в света. Биткойнът

...
Лоши новини за най-голямата и най-популярна криптовалута в света. Биткойнът
Коментари Харесай

Биткойнът се срина с колосални темпове

Лоши вести за най-голямата и най-популярна криптовалута в света. Биткойнът продължава да се обезценява, като цената му падна под $30 000, предадоха международните криптоборси. Биткойнът не е бил на тези стойности от юли предходната година. Спрямо пикът на криптовалутата от ноември 2021 година, днешнитя спад е в размер на 55%.

Биткойнът доближи цена от $29 764 по време на търговията в Азия, преди да се възвърне отчасти от загубите. Минути преди 9:30 ч. българско криптовалутата тя се разменяше за $32 321, което е спад от 3,3% за последните 24 часа, демонстрират данните на CoinDesk.

" Виждаме срив на занимателен каданс, частично тъй като най-вече дълготрайните притежатели продават ", разяснява пред Bloomberg Джош Лим от нюйоркската брокерска къща Genesis Global Trading пред Bloomberg.

На фона на падащата цена на биткойна се ускориха разпродажбите в криптосектора. Това свива ликвидността и кара вложителите да обръщат тил на по-рисковите активи, разясняват специалисти.  Поевтиняването на криптовалутата рискува по-осезаемо да го изкара от диапазона, в който се търгува през по-голямата част от 2022 година. 

Още през миналия уикенд цената на биткойна падна под $34 000 $. Така пазарна стойност на най-голямата криптовалута поевтиня с 50% от своя пик през ноември предходната година до момента. Спадът идва на фона на срутва на фондовите пазари през последните дни. Технологичният показател Nasdaq падна с 1,5% предходната седмица и загуби 22%, поради вероятността от непрекъсната инфлация. Тя принуди Федералния запас на Съединени американски щати (ФЕД) да увеличи лихвите макар забавянето на растежа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР