Лора и Стоян са невероятен екип в кухнята и винаги

...
Лора и Стоян са невероятен екип в кухнята и винаги
Коментари Харесай

Лора и Стоян от „Бон Апети“: „Най-важното за всяко ястие са хубавите, пресни съставки“

Лора и Стоян са необикновен екип в кухнята и постоянно съумяват да ни заразят освен с любовта си към храната, само че и да ни улеснят в приготвянето й, показвайки ни страхотна комбинация от неустоими усети и аромати. Затова с интерес ще ги гледаме в новия сезон на „ Бон Апети “ по 24Kitchen  от 4 ноември, всеки ден в 11.30 часа . В него те ще споделят доста нови неустоими предписания, които са бързи и лесни, и най-много – с налични артикули. Рецепти за тези моменти от забързаното ни всекидневие, в които сме нетърпеливи и желаеме да приготвим нещо вкусно за няколко минути. За дните, в които не съумяваме да напазаруваме и би трябвало да се оправим с наличните артикули у дома. А какво вършат самите Лора и Стоян в такива обстановки, коя е най-важната съставна част за всяко ядене и по какъв начин намират салдото в кухнята между тях, ни споделят през днешния ден в Момичетата от града.

В новия сезон на предаването „ Бон Апети “ ще показвате бързи, лесни и налични предписания. Какво вършиме вие, когато не сте в ефир, а изпаднете в обстановка, в която не сте си напазарували и би трябвало да си сготвите с наличното в хладилника?

Лора: Рядко се случва хладилникът ми да остане празен, тъй като обичам да се храня разнообразно и да пазаря всеки ден свежи артикули. Но и аз нееднократно съм изпадала в сходна обстановка. Какво върша? В кухнята ми постоянно има яйца, масло, кисело мляко, паста, домати в буркан и най-малко три типа сирене. В подобен миг бих направила яйца шакшука със сирене. Това са яйца, сготвени с благоуханен доматен сос. Или някаква бърза паста с доматен сос и маслини. Когато нямаш доста налични артикули, тогава творчеството излиза на напред във времето. Могат да се получат супер готини неща.

Стоян: Правя това, което и пред камерите. Приготвям нещо вкусно и елементарно с наличните артикули. Обикновено в кухнята си имам яйца, сирене, кисело мляко, някакви зеленчуци, плодове и несъмнено, домашна зимнина. А за подправките да не приказваме. Нямам към този момент място за тях. С тази наличност могат да се подготвят доста разнородни и все вкусни ястия.



Как можем да използваме на пръв взор непотребните останки от едно ядене в друго?

Лора: Най-лесно могат да се употребяват обелките от зеленчуците и с тях да се направи бульон, който да се употребява след това за чорба, сос или просто да се замрази. Ако е останала да вземем за пример сварена паста от вечеря, можем да я създадем на салата за идващият ден или на фритата (дебел италиански омлет), който би бил превъзходен обяд или храна за офиса. Скоро пробвах една чорба, наречена „ пълнени чушки “, тя се прави от останали изпечени пълнени червени чушки с кайма и е ужасно вкусна. Ако ви останат няколко пълнени чушки, пробвайте я.

Стоян: Когато приказваме за остатъчни артикули, най-лесният и най-удачен вид е да се направи домакински бульон, който по-късно да е основата на нещо ново и вкусно. А в случай че става въпрос за останки от ядене, то тогава с смяна на термичната обработка и прибавянето на нов артикул и фалшификация се трансформира в радикално друго и ново ядене.

Вече няколко години сте същински тандем в кухнята. Още първоначално ли намерихте салдото с обстоятелството, че обичате да готвите разнообразни неща, или той се построява с времето?

Лора: Балансът беше открит елементарно, защото и двамата обичаме вкусната храна. Няма по какъв начин всеки от нас да няма желания, само че когато храната е вкусна, това по-скоро се трансформира в плюс.

Това дава и многообразие в рецептите ни. Което е скъпото.

Стоян: Не съм си давал сметка на какво се дължи нашият баланс, само че да, има го и той не се реализира от раз. Нужно е време, с цел да се напаснеш.

По-лесно ли е да имаш асистент в кухнята?

Лора: Зависи от помощника. Аз съм супер удовлетворена, че сме сътрудници със Стоян. И знам, че постоянно мога да разгадавам на него. В този смисъл е много по-лесно, всичко е двойно по-бързо и е двойно по-забавно в кухнята.

Стоян: Хубаво е да имаш асистент. Но по-добре да е сътрудник в кухнята.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР