Лондонското метро е парализирано днес от стачка по призив на

...
Лондонското метро е парализирано днес от стачка по призив на
Коментари Харесай

Стачка спря лондонското метро

Лондонското метро е парализирано през днешния ден от стачка по апел на Националния съюз на работещите в железопътния, морския и публичния превоз Ар Ем Ти (RMT), съобщи Българска телеграфна агенция.

Синдикатът упорства за гаранции за работните места, пенсиите и изискванията на труд на фона на рецесията с финансирането на оператора на публичния превоз в английската столица " Транспорт фор Лондон " (Transport for London - TfL), заяви Франс прес.

Всички линии на метрото краткотрайно са спрени, съобщи говорителка на организацията, като добави, че не знае дали придвижването ще бъде възобновено денем.

Втори ден на протестни дейности е плануван за четвъртък.

Другите транспортни средства в английската столица, измежду които рейсовете, се движат обикновено. Според оператора на градския превоз обаче те ще бъдат доста по-пълни от нормалното, тъй че компанията поучава лондончани, в случай че е допустимо, да работят от домовете си.

Стачката се организира, откакто в петък държавното управление удължи до юни изключителната помощ за оператора, потърпевш от пандемията, която да му помогне да поддържа равнището на обслужване.

Правителството, което инжектира 5 милиарда английски лири в държавната компания от началото на здравната рецесия, и Лондонското кметство, под чийто надзор е транспортният оператор, си трансферират топката от месеци, с цел да намерят непрекъснато финансиране.

Правителството обвързва дълготрайното си финансиране с въвеждане на нови източници за средства на стойност сред 500 милиона и 1 милиард лири от 2023 година, както и понижаване на разноските с до 400 милиона лири през 2022-2023 година.

Синдикатът Ар Ем Ти през вчерашния ден прикани кмета на Лондон да не обръща тил на чиновниците от метрото.

" Транспорт фор Лондон " твърди в официално съобщение, че няма никакво предложение за смяна на режима за пенсиониране или изискванията на труд, както и че никой не е изгубил и няма да изгуби работата си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР