Лондонските футболни съперници Арсенал и Тотнъм са основните кандидати за

...
Лондонските футболни съперници Арсенал и Тотнъм са основните кандидати за
Коментари Харесай

"Арсенал" и "Тотнъм" наддават за Джошуа - Пулев

Лондонските футболни противници " Арсенал " и " Тотнъм " са главните претенденти за хазаин на мача за международните трофеи по бокс в тежка категория сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Промоутърът на британеца Еди Хърн съобщи, че новият стадион на " Тотнъм ", носещ името на клуба, остава любимец за срещата, само че в последните дни е имало предложение и от " Арсенал " за стадион " Емирейтс ". Хърн е сигурен, че мачът ще е в Лондон, макар че Пулев сподели, че още няма договорка сред двете страни.

" Има съревнование на Северен Лондон за този мач. Предпочитаме " Тотнъм ", само че приказваме и с " Арсенал ", те пристигнаха при нас и споделиха: " Как може да създадем този мач? " Имам възприятието, че " Арсенал " и " Емирейтс " желаят да измъкнат мача. Ще бъде парадиране за тях ", сподели Хърн.

Според него една оферта постоянно води до оферти от близки дестинации. Той даде образец с предходния мач на Джошуа - реванша с Анди Руис, който бе в Саудитска Арабия. Хърн твърди, че след офертата от Саудитска Арабия са пристигнали такива от Катар и Абу Даби.

" Сега е " Тотнъм " и " Арсенал ". Никога до момента не е имало мач на стадиона на " Арсенал ", само че не виждам за какво не. " Емирейтс " беше толкоз революционен стадион, само че към този момент се усеща като остарял. (стадионът бе открит през 2006 - б.а.). Ситуацията е много забавна. Ако искаш да се утвърдиш като дестинация за спортно развлечение, взимането на този мач е нещо огромно ", добави Хърн.

Той продължава да твърди, че съвсем договорката с Пулев е близо: " Не бих споделил, че сме се съгласили за изискванията, само че сме в добра позиция с Пулев. Имаме кардинално съглашение за мач през юни. " Хърн сподели още, че Джошуа е склонен да вземе по-малко пари от мача с Пулев, единствено с цел да се бие във Англия: " Той е склонен да получи надалеч по-малко пари. Имахме предложения от Нигерия, от Конго, от Близкия изток, от Турция и Америка, само че той ми сподели: " Не, желая мачът да е тук. " След мачове в Съединени американски щати и в Саудитска Арабия, той желае среща във Англия и е прав. "

Ако " Арсенал " завоюва наддаването за домакинство на мача, това може да промени проектите за датата на мача. Хърн твърдеше, че желае срещата да е при започване на юни, само че на 6 юни на " Емирейтс " има концерт на американската рок група The Killers. Ако бъде изместен за седмицата по-късно - 13 юни, мачът ще би трябвало да се конкурира със започващото на 12 юни европейско състезание по футбол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР