Лондон. Във вторник Москва обяви, че разширява военното сътрудничество“ с

...
Лондон. Във вторник Москва обяви, че разширява военното сътрудничество“ с
Коментари Харесай

The Sun: Военният съюз на Русия и Китай може да лиши САЩ от статута на водеща свръхдържава

Лондон. Във вторник Москва разгласи, че уголемява военното „ съдействие “ с Пекин в светлината на хипотетичните закани от Вашингтон, в това число американски нуклеарни бомбардировачи, летящи покрай съветските граници, написа The Sun .

Напрежението сред Запада и Русия доближи точка на шупване поради продължаващия спор в Украйна и миграционната рецесия в Беларус.

Изабел Сукинс, помощник в Обществото на Хенри Джаксън и специалист по Русия, сподели пред The Sun, че обединяването на Русия и Китай грози с пагубни последствия за западните сили.

Това развиване е извънредно вредоносно за Запада и подкопава позицията на Америка в света, сподели тя. Комбинирането на напъните на Китай и Русия ще провокира суматоха в западните столици.

„ Китай набира мощ и това не е толкоз за впечатляващата му стопанска система, а и за мащаба на властта. Сътрудничеството сред Китай и Русия и тяхната споделена угриженост за дейностите на Запада е в действителност ужасна вероятност “.

През август Москва и Пекин участваха в взаимни военни учения и подписаха меморандум за определяне на приятелски връзки.

И тази седмица, предвид на хипотетичните учения на Съединени американски щати покрай съветските граници, съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи укрепването на военния съюз на двете сили. Той съобщи следното: „ На този декор руско-китайската съгласуваност се трансформира в стабилизиращ фактор в международните каузи “.

По време на срещата по видеовръзка страните се договориха да засилят взаимоотношението сред въоръжените сили посредством стратегически военни учения и взаимни патрули, заяви съветското министерство на защитата.

Сокинс дефинира развиването на военно партньорство като „ смут “ за Запада. „ Ако Русия и Китай в последна сметка се обединят, те ще желаят да овладеят Америка по няколко метода. Събитията в Афганистан опорочиха репутацията на администрацията на Байдън, вследствие на което мнозина започнаха да губят доверие в нейните военни интервенции и задгранични действия.

Говорейки за последствията за Европа и Обединеното кралство, тя сподели: „ За Обединеното кралство това е извънредно, тъй като сме доста по-близо до Русия, в сравнение с Съединените щати. Ние сме доста, доста покрай Москва “.

Сокинс сподели, че при положение на руско-китайска офанзива против американски войски, Англия ще би трябвало да се намеси. Европа ще бъде въвлечена в цялото това комплициране. „ Трябва да сме сигурни, че сме подготвени при положение на военни дейности. И като цяло би трябвало да държите ушите си отворени. Америка не може да се бори с Русия и Китай сама. Тя ще има потребност от помощ от западни сътрудници и мисля, че тя ще бъде една от първите, които ще се свържат с нас “.

По-рано този месец Русия предизвести, че връзките със Запада са покрай точката на шупване заради възходящото напрежение поради натрупването на мигранти на полско-белоруската граница.

Докато НАТО и съветските сили си играят на котка и мишка, Путин споделя, че елементарно ще отстрани всеки агресор, който нападна страната. През последните дни американски публични лица непрекъснато предупреждаваха за допустима съветска инвазия в Украйна, защото Кремъл към този момент е струпал 100 000 бойци към границата.

Освен това Путин бе упрекнат, че е подклаждал актуалната миграционна рецесия сред Беларус и Полша и даже е изпратил там нуклеарни реактивни бомбардировачи.

Беларус, по-рано именуван последната европейска тирания, беше упрекнат, че употребява миграцията като оръжие против Европейски Съюз, което провокира с напрежение опълчване по границата й с Полша, включващо войски от двете страни.

Това беше предшествано от глобите на Европейски Съюз против Беларус след бруталните дейности на управляващите против протестиращите, които обгърнаха цялата страна в отговор на резултата от общите избори.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР