Лондон. В писмо до британския си колега Борис Джонсън, френският

...
Лондон. В писмо до британския си колега Борис Джонсън, френският
Коментари Харесай

AFP: Франция не е съгласна за провеждането на съвместни патрули с Великобритания за борба с нелегалните имигранти

Лондон. В писмо до английския си сътрудник Борис Джонсън, френският министър председател Жан Кастекс отхвърли самодейността на Обединеното кралство за провеждането взаимни патрули за битка с незаконните мигранти, които се пробват да пресекат Ламанша, предава AFP , като се базира на документа.

„ Не можем да позволим да вземем за пример английски служители на реда или военни да патрулират нашите крайбрежия “, цитира организацията думите на Кастекс. Според думите му патрулирането по крайбрежията на Франция е суверенитет на Париж и никой различен.

В същото време Кастекс акцентира, че френската страна постоянно е подготвена да разиска разнообразни оферти от Англия, свързани със усилване на съдействието. „ Приехме някои [инициативи], други отхвърлихме “, заключи министър председателят на страната.

Проблемът с незаконните мигранти, които се пробват да стигнат от Франция до Обединеното кралство през Ламанша с лодки, още веднъж се изостри, откакто предходната седмица лодка, пренасяща петдесет незаконни мигранти, потъна в региона на Кале. При случая починаха към 30 души.
Френските правоприлагащи органи задържаха петима души, обвинени в образуване на трансфер на мигранти към Обединеното кралство. Прокуратурата стартира следствие.

Лондон и Париж взаимно се борят с казуса с незаконните имигранти от няколко години, само че броят на мигрантите, които се пробват да преминат Ламанша и Па дьо Кале, непрестанно пораства. Повече от 25 000 души са влезнали нелегално в Обединеното кралство през актуалната година по този маршрут. Няколко хиляди мигранти бяха арестувани от френските управляващи, преди да съумеят да изоставен френски води. По-рано френският вътрешен министър Жералд Дарманен съобщи, че от началото на 2021 година френските избавителни и гранични служби са избавили 7,8 хиляди незаконни имигранти, които са се опитвали да преминат Ламанша към Обединеното кралство.

В края на ноември Джонсън изпрати писмо до френския президент Еманюел Макрон, в което показа проект от пет точки за справяне с казуса с незаконните мигранти. Представеният от него проект предвиждаше по-специално основаването на „ взаимни патрули “, чиито действия ще бъдат ориентирани към понижаване до най-малко на броя на лодките и другите плаващи съдове, които плават към Обединеното кралство с мигранти на борда от Франция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР