Лондон. В интервю за телевизионния канал Sky News министър-председателят на

...
Лондон. В интервю за телевизионния канал Sky News министър-председателят на
Коментари Харесай

Sky News: Джонсън призовава Париж да засили борбата срещу нелегалната миграция след трагедията в Ламанша

Лондон. В изявление за телевизионния канал Sky News министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън прикани френското държавно управление да ускори битката против незаконните групи, които незаконно транспортират мигранти до Англия. Изявлението му бе направено след преобръщането на поредна лодка в Ламанша, вследствие на което починаха – съгласно разнообразни оценки – сред 20 и 27 мигранти.

„ Трябва да водим тази борба дружно с нашите френски другари и европейски сътрудници. Заявявам на нашите сътрудници, че е пристигнало времето всички ние да пристъпим напред, да си сътрудничим и да създадем всичко допустимо, с цел да победим групировките, които в този момент безусловно се разминават с отговорността за убийствата “, сподели Джонсън, добавяйки, че по-рано е било мъчно за английската страна да убеди „ някои сътрудници, изключително френските, в нуждата от това да се работи по този начин, както го изисква обстановката “.

По-рано бе обявено, че минимум 20 мигранти са се удавили във водите край френския град Кале, откакто лодката им се преобърнала при опит да пресекат Ламанша, с цел да доближат до територията на Обединеното кралство.

Броят на починалите е най-високият в обособен случай с мигранти, откогато стартира последната вълна от опити за прекосяване на Ламанша преди две години, оповестиха от полицията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР