Лондон. От следващата година наградите Брит“ (Brit Awards) ще премахне

...
Лондон. От следващата година наградите Брит“ (Brit Awards) ще премахне
Коментари Харесай

The Independent: От следващата година наградите „Брит“ няма да се раздават в категории по пол

Лондон. От идната година премиите „ Брит “ (Brit Awards) ще отстрани категориите, свързани с пола, оповестява вестник The Independent , че решението надали е изненада за някого.

„ Слуховете за измененията в музикалната гала в Обединеното кралство се носят през последната година. Последно те излязоха на напред във времето, откакто Сам Смит - който се разпознава като представител на небинарния пол - беше изключен от категориите с пол през март. Промените са неизбежни, както и противоположната реакция. Но това решение е вярното и разумно “, отбелязва изданието.

И по този начин, от 2022 година, категориите за английски мъжки соло реализатори и английски женски соло реализатори ще бъдат обединени ново и блясково отличие: реализатор на годината. По същия метод най-хубав интернационален реализатор от мъжки и женски пол се сливат за излъчването на най-хубав интернационален реализатор. Том Марч, ръководител на Brit Awards и съпредседател на Polydor Records, споделя, че решението е взето за премиите да бъдат „ допустимо най-приобщаващи “. „ Чувствам, че е изцяло подобаващото време да честваме артистите само поради тяхната музика и работа, а не по какъв начин избират да се разпознават или както другите ги вижат “, сподели Марч в изказване.

Мнозина обаче показаха угриженост, че премахването на сходни разграничения ще докара до дисбаланс сред половете на получателите. Институционалният сексизъм е необятно публикуван и безумен: на премиите Brit Awards 2020 беше показана единствено една жена в смесените групи от албуми, групи, песни и нов реализатор. Следователно е рационално да се направи изводът, че съкращаването на категориите по пол би влошило така и така тежката обстановка. „ Вижте да вземем за пример премиите „ Грами “, които зарязаха разделянето по пол преди близо десетилетие. Рекордът им във връзка с разнообразието е отблъскващ “, написа изданието.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР