Лондон. Никакви отстъпки на Украйна не засягат отказ от членство

...
Лондон. Никакви отстъпки на Украйна не засягат отказ от членство
Коментари Харесай

BBC: Украинският посланик в Лондон коригира изказването си за НАТО

Лондон. Никакви отстъпки на Украйна не засягат отвод от участие в НАТО. Това пояснение даде дипломат в Обединеното кралство Вадим Пристайко в ефира на BBC , коригирайки изказването, което преди този момент направи в ефира на същата медия в понеделник.

„ В момента не сме част от НАТО и с цел да избегнем война, сме подготвени да създадем доста отстъпки и това вършим в диалог с Русия. Това няма нищо общо с НАТО, както е записано в нашата конституция. “, сподели Пристайко. „ Не става дума за закъснение на упоритостите ни да бъдем в НАТО, приказваме за това, че в този момент не сме в това семейство (НАТО – бел.ред), тъй че би трябвало да търсим нещо друго като двустранни съглашения с Обединеното кралство, със Съединени американски щати “, сподели дипломатът.

По-рано в понеделник по Военновъздушни сили Пристайко сподели, че Киев може да промени позицията си за присъединение към Алианса, в случай че тази стъпка помогне за попречване на война с Русия. „ Бихме могли “, сподели посланикът в отговор на репортерски въпрос дали Киев може да промени позицията си по отношение на устрема си към НАТО. „ Ако би трябвало да създадем толкоз съществени отстъпки (да се откажем от стремежите към НАТО – бел.ред.), това ще създадем “, акцентира той.

След това прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров сподели, че на посланика в Обединеното кралство би трябвало да се даде опция да изясни думите си за отвод от участие в НАТО в името на мира и напомни, че курсът за присъединение към организацията е заложен в конституцията на страната. Sky News цитира представителя на украинското външно министерство Олег Николенко, който сподели, че думите на Пристайко са извадени от подтекста.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР