Лондон/Москва. Мотивите за пътуването до британския град Солзбъри на заподозрените

...
Лондон/Москва. Мотивите за пътуването до британския град Солзбъри на заподозрените
Коментари Харесай

„Коммерсант“: Легенда за кулата – мотивите за пътуването до Солзбъри на заподозрените по случая „Скрипал“ не убедиха Запада

Лондон/Москва. Мотивите за пътуването до английския град Солзбъри на обвинените за отравянето на някогашния офицер от Главното разследващо ръководство (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия не убедиха Запада, разясняват в редакцията на съветския вестник „ Коммерсант “ .
Интервюто на двамата обвинени за отравянията с нервнопаралитичен газ в британския град Солсбъри е отразено в публикация, озаглавена „ Легенда за кулата “. В нея публицистите Екатерина Мареева и Павел Тарасенко вършат разбор на казаното от обвинените по „ случая Скрипал “ Александър Петров и Руслан Боширов, и на интернационалния отзив от него.
„ Интервюто с Александър Петров и Руслан Боширов бе излъчено по телевизия RT (Russia Today – малкия екран на Русия за чужбина- б. р.) на идващия ден, откакто президентът на Руската федерация Владимир Путин описа: „ Разбира се, ние проверихме кои са тези хора и знаем кои са. Нека се появят по медиите “. Скоро по-късно Петров и Боширов се обадиха на основния редактор на RT Маргарита Симонян по мобилния телефон и си уговориха изявление “, напомнят хронологията на събитията публицистите.
„ Двамата се оповестиха за бизнесмени „ междинна ръка “ и описаха, че са отишли в Лондон, с цел да си отдъхнат, а в Солсбъри, с цел да прегледат локалната катедрала с висока кула и древен часовник. Руслан Баширов посочи, че са възнамерявали да отидат в Солсбъри „ един ден “, само че на 3 март, когато приятелите отишли там за първи път „ градът беше в снежен колапс “. Поради тази причина… те не могли да прегледат забележителностите. Именно поради това се върнали в Солсбъри на идващия ден. Те не изключиха да са минали около дома на семейство Скрипал, тъй като по думите им, не знаят къде се намира. Мъжете настояват, че не работят в съветските разследващи служби и че не са отравяли никого. Предположението на английските управляващи, че двамата са носили отровното вещество във флакон от парфюм на Nina Ricci, Александър Петров назова „ нелепост “.
„ Свидетелствата на руснаците напълно не убедиха всички. В медиите и в обществените мрежи остават доста въпроси към тях. Като да вземем за пример, в случай че Александър Петров и Руслан Боширов не са същинските им имена, както твърди английската прокуратура, за какво двамата мъже, които отхвърлят тези изказвания, не демонстрираха пред камерите същинските си паспорти? “, пишат създателите на публикацията.
„ Двамата споделиха единствено, че са бизнесмени „ междинна ръка “, работят във „ фитнес промишлеността “ и се занимават с хранене. Защо, идвайки в Солсбъри, с цел да прегледат катедралата, те са се оказали към дома на Скрипал, който се намира в противоположната посока? На тези и на други въпроси към момента няма отговор, прецизират Екатерина Мареева и Павел Тарасенко.
„ Версията, че двамата мъже са посетили Солсбъри с туристическа цел от офиса на министър-председателя на Англия дефинираха като „ оскърбителна във връзка с умствените качества на обществеността. А в Конгреса на Съединени американски щати започнаха с още по-голяма увереност да разискват ожесточаване на глобите, с които да окажат напън на Русия, включвайки включително „ втора вълна неизмеримо сурови наказания “, свързани със „ случая Скрипал “, които може да бъдат въведени през ноември “, обобщава реакциите след изявлението на двамата обвинени за отравянето в Солсбъри създателите на публикацията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР