Лондон. Кралският балет преработи арабския танц от Лешникотрошачката“ поради опасения,

...
Лондон. Кралският балет преработи арабския танц от Лешникотрошачката“ поради опасения,
Коментари Харесай

The Telegraph: Британският кралски балет преработи хореографията на „Лешникотрошачката“, за да бъде „по-инклузивна“

Лондон. Кралският балет преработи арабския танц от „ Лешникотрошачката “ заради опасения, че алюзията му с харем може да е обидна за някои, оповестява английският вестник The Telegraph .

На 23 ноември в танц от балета по музика на Пьотр Чайковски във версията на британския хореограф Питър Райт вместо трима танцьори и една танцьорка на сцената се появи дует. Стъпките бяха изпълнени от първия солист на лондонската натрупа Мелиса Хамилтън и водещия солист Лукас Брандсрод.

Кралският балет разясни, че една от най-големите балетни трупи в Обединеното кралство „ постоянно преглежда класическия репертоар, с цел да подсигурява, че тези творби остават свежи и допустимо най-инклузивни за по-широка аудитория “. „ Режисьорът на Кралския балет в Лондон, Кевин О’Хеър, се стреми да подсигурява, че детайлите на продукцията са в сходство с подтекста на класическия балет “, разясниха от „ Ковънт Гардън “.

По-рано този месец Шотландският, а по-късно и Берлинският държавен балет оповестиха промени в хореографията и костюмите за арабските и китайските подиуми в „ Лешникотрошачката “, с цел да отстранен „ остарялото и расово художествено наличие “ от продукцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР