Лондон. Джулиан Асандж спечели първия етап на битка като част

...
Лондон. Джулиан Асандж спечели първия етап на битка като част
Коментари Харесай

Daily Mail: Съдът в Лондон позволи на Асандж да обжалва екстрадицията си в САЩ

Лондон. Джулиан Асандж завоюва първия стадий на борба като част от напъните си да убеди Върховния съд на Обединеното кралство да прегледа тъжба против екстрадицията му в Съединени американски щати, където Асандж е изправен пред 175 години отнемане от независимост, написа Daily Mail . Върховният съд в Лондон постанови, че Асандж има право да изиска от Върховния съд на Обединеното кралство да апелира решението за изгонването му в Съединените щати. В същото време се акцентира, че решението за вероятно осъществяване на процеса ще остане на членовете на Върховния съд.

Изданието напомня, че управляващите на Съединени американски щати желаят изгонването на Асандж, защото той е обвинен в проекти да хакне секретната компютърна мрежа на Пентагона и да получи достъп до секретни файлове с данни за войните в Афганистан и Ирак.

Годеницата на Асандж Стела Морис дефинира решението на Върховния съд в Лондон като „ победа “, само че означи, че делото на Асандж към момента е „ надалеч от постигането на правдивост “. „ Ситуацията в този момент е такава, че Върховният съд би трябвало да реши дали ще прегледа жалбата. Но бъдете сигурни, през днешния ден победихме. Но не забравяйте, че до момента в който този случай не завърши и до момента в който Джулиан не е свободен, той продължава да страда. Нашата борба продължава и ще продължи, до момента в който Джулиан не бъде освободен “, цитира изданието думите на Морис.

Според юрист Томас Гарнър Асандж може да стане първият човек в историята, чиято тъжба за екстрадиция ще бъде прегледана два пъти във Върховния съд. В същото време Гарнър означи, че след първото отменяне на жалбата му Асандж изиска леговище в посолството на Еквадор и в този момент няма да има такава опция, защото е в ареста.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР