Лондон. Четвъртата доза от препаратите срещу Covid-19 е все по-близо

...
Лондон. Четвъртата доза от препаратите срещу Covid-19 е все по-близо
Коментари Харесай

The Times: Великобритания започва „кампания на стероиди“ за четвърти дози

Лондон. Четвъртата доза от препаратите против Covid-19 е все по-близо за британците, откакто държавното управление в Лондон незабавно подписа договорка за закупуване на спомагателни 100 милиона дози, които ще бъдат сложени за отбрана против разновидностите на ковид, написа The Times .

Саджид Джавид, министър на опазването на здравето, се съгласи да закупи задоволително спомагателни дози, с цел да повтори цялата стратегия за имунизация досега и даде обещание, че Националната здравна система ще продължи да е отдадена на имунизациите.

Сделката, която евентуално ще коства повече от 2 милиарда английски лири, беше ускорена в отговор на опасенията, че разновидността на Омикрон може да заобикаля актуалните ваксини и включва клаузи, даващи достъп до такива, които са модифицирани, с цел да се употребяват против бъдещите разновидности.

Изданието отбелязва, че държавното управление на Обединеното кралство разчита на „ бустерна стратегия на стероиди “, с цел да отбрани популацията.

Обединеното кралство към този момент е разкрило минимум 32 случая на разновидността Омикрон, макар въвеждането на бърза възбрана за пътешестване от доста южноафрикански страни, откакто разновидността беше обявен за първи път в Южна Африка и Ботсвана. Въпреки че няма твърди доказателства, че разновидността ще заобиколи актуалните ваксини, учените показаха опасения, че има капацитет да го направи поради броя на разновидностите в частта от вируса, към която са ориентирани имунизациите.

На всички възрастни в Англия ще бъде препоръчана бустер доза до края на януари, като държавното управление разполага с задоволително ресурси за това. Това допуска, че новите дози, които се набират, ще бъдат за спомагателни бустери или четвърти ваксини и за цялостно покриване на тези на възраст под 18 години.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР