Лондон. Британското правителство наложи мораториум върху предизвикващия противоречия процес на

...
Лондон. Британското правителство наложи мораториум върху предизвикващия противоречия процес на
Коментари Харесай

AFP: Великобритания наложи мораториум върху фракинга за шистов газ

Лондон. Британското държавно управление наложи мораториум върху предизвикващия несъгласия развой на фракинг заради опасения, че може да провокира трусове и отрицателен резултат върху околната среда като цяло, предава AFP
Според организацията това е изненадваща смяна единствено няколко седмици преди предварителните избори. Досега английската позиция беше протиивоположна и страната се надяваше, че фракингът - неразрешен в доста страни, само че необятно употребен в Съединените щати - може да помогне за обезпечаването на бъдещата енергийна самостоятелност на Обединеното кралство.
Но единствено няколко седмици, преди предварителните парламентарни избори, на които се чака екологичните проблеми да заемат водещо място, министърът на бизнеса и енергетиката Андреа Лейдсъм разгласи „ мораториум “ върху единственият настоящ в моментакладенец на шистов газ в Ланкашир, Северозападна Англия.
" Взех решение, че би трябвало да наложим мораториум върху фракинга в Англия с неотложен резултат ", сподели Лийдсъм.
„ Ясно е, че не можем да изключим бъдещите неприемливи въздействия върху локалната общественост “.
Неочакваният поврат идва след отчет на английската организация за петрол и газ за неотдавнашната сеизмична интензивност в „ Престън Ню Роуд “, обект, експлоатиран от компанията за изследване и произвеждане на шистов газ „ Куадрила “.
Лидерът на опозицията Джереми Корбин съобщи, че решението на държавното управление е единствено краткотрайно и го дефинира като избирателен ход за продобиване на „ няколко гласа “.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР