Лондон. Британският премиер Борис Джонсън обяви, че отлага облекчаването на

...
Лондон. Британският премиер Борис Джонсън обяви, че отлага облекчаването на
Коментари Харесай

Independent: Борис Джонсън отложи с 4 седмици вдигането на мерките срещу Covid-19 заради разпространението на индийския щам

Лондон. Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че отсрочва облекчаването на рестриктивните мерки против Covid-19 с 4 седмици поради нарастването на случаите на заразяване с „ индийския “ (Делта) вариант в страната. По неговите думи, „ е рационално да се изчака още малко “ и евентуално до 19 юли, написа Independent .

Но при съответен въпрос на публицисти, министър-председателят призна, че е допустимо „ локдаунът “ да продължи и след 19 юли. Въпреки закъснението от четири седмици обаче, господин Джонсън съобщи, че ограничаването на броя на гостите на сватбите е отстранено, стига да се резервира общественото разграничаване.

Съобщението на премиера пристигна, когато анализът сподели, че процентът на новите инфекции в Англия се е покачил до най-високото си равнище от 2 март насам. Около 37 729 нови инфекции са регистрирани в Англия през седемте дни до 9 юни, съгласно публичната работа за опазване на здравето.

От там също по този начин оповестяват, че Англия е записала 7 742 нови инфекции единствено за последните 24 часа - най-високият еднодневен общ брой от февруари.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР