Лондон. Британският парламент прие декларация, че Китай осъществява геноцид“ срещу

...
Лондон. Британският парламент прие декларация, че Китай осъществява геноцид“ срещу
Коментари Харесай

Politico: Британският парламент обяви, че Китай осъществява „геноцид“ срещу уйгурите

Лондон. Британският парламент одобри декларация, че Китай реализира „ геноцид “ против уйгурите в азиатската страна, написа европейската редакция на Politico , като предвижда, че това ще утежни съществено връзките сред Лондон и Пекин.

Камарата на общините одобри необвързващо, общопартийно предложение в четвъртък, в което се показва, че уйгури и други етнически и религиозни малцинства в китайския район Синдзян са жертва на „ закононарушения против човечеството и геноцид “.

В декларацията също по този начин се отбелязва, че Съединени американски щати и Канада към този момент са оповестили дейностите на китайските управляващи по отношение на уйгурите за „ геноцид “. Въпреки че държавното управление на Обединеното кралство не е задължено да отговори на предлагането, гласуването му демонстрира силата на възприятията в английския парламент по въпроса.

Китай неведнъж отхвърля известията за нарушавания на правата на индивида в Синдзян. Часове преди дебата, Пекин се опита да поеме самодейността против Англия, като я упрекна в широкомащабни нарушавания на правата на индивида и двойни стандарти за расизма.

Правителството на Обединеното кралство твърди, че единствено интернационалните съдилища могат да разгласят геноцид. Но поддръжниците на предлагането обявиха, че английският парламент би трябвало да предприеме дейности, защото Китай не се е включил към Международния углавен съд и няма да разреши на Организация на обединените нации да организира транспарантно следствие в района.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР