Лондон. Британската телекомуникационна корпорация BBC публикува в неделя откъси от

...
Лондон. Британската телекомуникационна корпорация BBC публикува в неделя откъси от
Коментари Харесай

BBC: Появиха се секретни документи за преминаването на британския военен кораб край Крим

Лондон. Британската телекомуникационна корпорация BBC разгласява в неделя фрагменти от класифицирани документи по отношение на прекосяването на английския миноносец HMS Defender край крайбрежията на Крим.

Според материала директория, съдържаща документи, в това число разпечатки от имейли и компютърна презентация, е била инцидентно открита наоколо до автобусна спирка в Кент, Югоизточна Англия във вторник, т.е. ден преди случая.

Военновъздушни сили прецизира, че тя е принадлежала на почитан чиновник на Министерството на защитата на Обединеното кралство, а минувачът, който ги е намерил, е предал документите на редакцията.

По-специално в документите се твърди, че Англия е решила да преведе своя миноносец покрай брега на Крим, като по този метод желае да покаже поддръжка за Киев и да съобщи, че Лондон не се опасява да употребява водите, които смята за украински.

Две варианти за прекосяване

В презентацията, която Военновъздушни сили прави, се споделя, че придвижването на миноносеца в Черно море е наречено „ Операция Ditroite “, на името на естествен минерал. Разгледани са две вероятни маршрута за прекосяване на миноносеца от Одеса до Батуми.

Първият е била разказан като „ безвреден и професионален “, в това число според „ скица за делене на трафика “ покрай кримското крайбрежие. В същото време английските военни преглеждат няколко разновидността за ответни дейности на съветския флот и авиация - от „ безвредни и професионални “ до „ рискови и непрофесионални “.

Този път, както е маркирано в презентацията, „ ще даде опция за взаимоотношение с държавното управление на Украйна в териториалните води на Украйна, приети от Англия “.

Вторият оценен вид допуска, че разрушителят ще премине надалеч от Крим. Това би избегнало борба. Министерството на защитата обаче се притесняваше, че Москва може да показа това като нещо, което „ Англия се опасява или бяга “ и че признава принадлежността на тези води към Русия.

В резултат на това е определен първият вид.

Военновъздушни сили цитира коментар от Министерството на защитата на Обединеното кралство, където се споделя, че ведомството, " както може да се чака от него, прави деликатно обмисляне ". " Като предписание това включва разбор на всички евентуални фактори, влияещи на оперативните решения ", - прибавя представител на отбранителното ведомство, признавайки обстоятелството на загубата на класифицирани документи.

По-рано The Daily Telegraph заяви, че решението за прекосяването на миноносеца край Крим е оставено на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън след спор сред външния министър Доминик Рааб и министъра на защитата Бен Уолъс.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР