Лондон. Барбадос подписа споразумение за придобиване на парцел земя“ за

...
Лондон. Барбадос подписа споразумение за придобиване на парцел земя“ за
Коментари Харесай

Sky News: Барбадос става първата държава в света с посолство в „метавселената“

Лондон. Барбадос подписа съглашение за придобиване на „ имот земя “ за посолство в метавселената Decentraland. Това заяви в сряда английският ефирен канал Sky News .

Метавселената е триизмерна версия на интернет пространството, в която хората взаимодействат между тях и със средата, употребявайки аватари посредством технологии за виртуална действителност, изяснява каналът.

Според портала за криптовалути Coindesk, Барбадос и Decentraland са подписали съглашение в неделя. Правителството утвърди концепцията за основаване на посолство още през август, откриването е планувано за януари 2022 година На доктрина, на по-късен стадий от развиването на технологията, виртуалното посолство, съгласно портала, ще може да „ дава разнообразни услуги, в това число издаване на електронни визи “.

Островната страна има намерение да придобие лично посланичество на уеб страниците на други две компании, занимаващи се с създаването на метавселени и слагането им на сървъра.

Decentraland започва своя план през 2017 година Желаещите могат да закупят уебсайт във виртуалното пространство за фирмена криптовалута, наред с други неща, могат да провеждат онлайн игри върху тях, да дават „ хазартни услуги “, отбелязва Sky News.

„ Тази платформа ще бъде значимо място, където Барбадос ще работи с нашите обичайни и нови сътрудници за подсилване на дипломатическото наличие на международната сцена, вложенията, бизнеса, туризма и културата. Барбадос ще се радва да посрещне останалия свят в своето посолство в метавселената “, съобщи министърът на външните работи и външната търговия на страната Джером Уолкът.

Един от някогашните чиновници на Белия дом обаче изрази подозрения, че виртуалните посолства ще се трансфорат в пълностоен сурогат на познатата дипломация, показва Sky News.

Основният покровител на концепцията за отваряне на посолството на страната във виртуалното пространство беше посланикът на Барбадос в ОАЕ Габриел Абед. В допълнение към дипломатическата кариера, той е „ един от водещите международни специалисти в региона на криптовалутите и блокчейн технологията “, написа Barbados Today.

Превод и редакция: Иван Христов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР